Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2023. 10. 08.

A Hezbollah is izraeli állásokat támadott meg

2023. 10. 08.

A Hezbollah libanoni fegyveres szervezet vasárnap bejelentette, hogy tüzérségi lövedékekkel és rakétákkal támadta a libanoni-izraeli határ térségében lévő vitatott szektorban található izraeli állásokat, “szolidaritásul” az előző nap Izraelre támadó Hamász palesztin szervezettel.

“Az Iszlám Ellenállás (…) a cionista ellenség három állását támadta a megszállva tartott Sebaa-tanyáknál, nagyszámú tüzérségi lövedékkel és irányított rakétákkal” – tudatta közleményben a Hamásszal szoros kapcsolatokat ápoló, Irán-barát libanoni szervezet.

Hozzátette, hogy a támadást “a palesztin ellenállással és néppel való szolidaritás” jegyében hajtotta végre, miután a Gázai övezetet irányító Hamász szombaton az ötven évvel korábbi jóm-kipúri háború óta nem látott véres támadást hajtott végre Izrael ellen.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy a Hezbollah támadására reagálva drónnal támadt a határövezetben a szervezet  létesítményére.

A dél-libanoni Madzsajún határváros lakói arról számoltak be, hogy tucatnyi rakéta hangját hallották vasárnap reggel az izraeli állások irányából.

“Azt ajánljuk a Hezbollahnak, ne avatkozzon be. Ha megteszi, készen állunk” – figyelmeztetett az izraeli hadsereg szóvivője.

Az ENSZ Dél-Libanonban állomásozó ideiglenes békefenntartó missziója (UNIFIL) vasárnap önmérsékletre szólította fel a feleket.

“Kapcsolatban állunk a hatóságokkal mindkét oldalon (…), hogy kézben tartsuk a helyzetet, és megakadályozzunk egy súlyosabb eszkalációt” – közölte az UNIFIL.

MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑