Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2024. 01. 25.

A jemeni fegyveres erők heves csatát vívnak az amerikai hadihajókkal

2024. 01. 25.

Yahya Saree dandártábornok, a jemeni fegyveres erők szóvivője szerint a jemeni fegyveres erők heves összecsapásokba ütköztek több amerikai rombolóval és hadihajóval az Ádeni-öbölben és a Bab al-Mandeb-szorosban.

A mai sajtótájékoztatón Saree megerősítette, hogy a konfrontáció több mint két órán át tartott, és figyelemre méltó eredményeket hozott. Elárulta: „Sikeresen eltaláltunk egy amerikai hadihajót, és két amerikai kereskedelmi hajót visszavonulásra és visszafelé kényszerítünk.” A jemeni hadsereg egy sor ballisztikus rakétát vetett be, jelezve eltökéltségét szülőföldjük védelmében.

Saree azt is elárulta, hogy a csere közben a jemeni ballisztikus rakétáknak sikerült megtalálniuk célpontjaikat, legyőzve az amerikai hadihajók elfogási kísérleteit. Ez kiemeli a jemeni fegyveres erők fejlett képességeit, és arra ösztönzi a nemzeteket, hogy vegyék tudomásul megingathatatlan ellenálló képességüket.

Saree egyik fontos üzenete az volt, hogy a jemeni fegyveres erők továbbra is blokádot vezetnek be az izraeli hajózás ellen a Vörös-tengeren. Ez a merész lépés magában foglalja annak megakadályozását, hogy az izraeli hajók és az „Izrael” felé tartó hajók bejussanak a megszállt Palesztina kikötőibe mindaddig, amíg a gázai könyörtelen agresszió meg nem szűnik és a blokádot fel nem oldják.

Ez a legutóbbi összecsapás egyértelműen bizonyítja Jemen eltökéltségét, hogy megvédje szuverenitását minden beavatkozással szemben. Ahogy a feszültség folyamatosan nő a régióban, a jemeni fegyveres erők bebizonyították rendíthetetlen elhivatottságukat, hogy megvédjék a nemzet érdekeit a félelmetes ellenfelekkel szemben.

Orientalista.hu – Karoly Kuti

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑