Cadmus fordítás Cadmus
Közel-Kelet

2024. 02. 29.

A jordán légierő segélyszállítmányokat dobott le Gázában

2024. 02. 29.

A jordániai légierő bejelentette, hogy szállítógépeik segélyszállítmányokat dobtak le a Gáza övezet tengerparti szakaszán a körülzárt civil lakosság számára.

Az ejtőernyővel ledobott több tonna segélyszállítmány elsősorban vizet és élelmiszert tartalmaz, de a jordániai Vörös Félhold gyógyszereket és egészségügyi eszközöket is küldött az izraeli agresszió miatt szenvedő palesztin lakosság számára.

A folyamatos izraeli támadások miatt az Egyiptomból érkező segélyszállítmányok lassabban érkeznek a rafahi határátkelőn keresztül. Az átkelő izraeli és amerikai nyomásra ráadásul naponta csak néhány óráig lehet nyitva.

II.Abdallah személyesen kísérte el a segélyszállítmányokat a Gázai-övezetbe

II. Abdallah jordániai uralkodó személyesen kísérte el a légierő gépeit a Gázai-övezetbe, ahová nagy mennyiségű segélyszállítmányt szállítottak. A jordániai légierő gépei ejtőernyővel juttatták el a több tonna élelmiszert az övezet tengerparti szakaszára.

Az elmúlt napokban Jordánia, Egyiptom és Katar közösen döntött úgy, hogy légi úton szállítanak vizet, gyógyszert és élelmiszert a körülzárt palesztin lakosság számára.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Jazeera)

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑