Cadmus fordítás Cadmus
Keresztényüldözés

2019. 03. 23.

“A kereszténység nem békés vallás” egy brit belügyminisztériumi hivatalnok szerint

2019. 03. 23.

Egy kereszténységre áttért iráni állampolgár menedékjogi kérelmét furcsa indokkal utasította el az Egyesült Királyság belügyminisztériuma. Az ügyintéző szerint, a kérelmező érvelésének, amelyben a kereszténységet egy békés vallásnak tünteti fel, nincs igazi jogalapja, hiszen a kereszténység – összehasonlítva az iszlámmal – nem egy békés vallás.

Egy, még 2016-ban menedékjogot kérő, iráni állampolgár azzal indokolta az Egyesült Királyságban benyújtott menedékjogi kérelmét, hogy a kereszténységre áttérő muszlim „hitehagyott” emberként komoly támadásoknak lenne kitéve saját országában.

Hozzátette, az erőszakos iszlám vallásból azért tért át a kereszténységre, mert sok békét, szelídséget fedezett fel benne.

A belügyminisztérium ügyintézője azzal utasította el kérelmét, hogy mindezt nem tartja megalapozottnak, hiszen “a kereszténység nem egy békés vallás”. Ezek után a Bibliából, a Jelenések könyvéből idézett be több részletet, amely szerinte jól érzékelhetően tele van a bosszú, a halál, illetve az erőszakos cselekmények és pusztítás különböző megnyilvánulásaival.

Majd levonja a tanulságot: „ezek a példák is jól mutatják, mennyire alaptalan az érvelése, miszerint a kereszténységre azért tért át, mert az iszlám durvaságához és erőszak-központúságához képest egy békés vallásnak találta.”

Az ügyre felfigyelő kritikus emberjogi aktivisták szerint, ez az eset is jól mutatja, a menekültügyi osztály gyakorlatilag bármilyen keresetlen ürügyet felhasznál az emberek elutasítására és valójában mennyire ignoráns a menedékkérők élete és problémái felé.

Conor James McKinney jogi szakértő, a ‘Free Movement’ weboldal helyettes szerkesztője rávilágított:

A cikk folytatását ITT olvashatják.

S4C.News

 

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑