Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 11. 27.

A kormányerők kettévágják az iszlamisták területeit Alepponál

2016. 11. 27.

A szíriai kormányhadsereg heves harcok után elfoglalt egy fontos kerületet Aleppó, iszalmisták ellenőrzése alatt lévő területén.

Összehangolt szárazföldi- és légitámadással jutottak előre a kormánycsapatok az ostromlott város északkeleti részén. Az iszlamisták szerint ezzel az a céljuk, hogy két részre vágják a területet.

aleppo-3r2t2

A tegnapi kelet-aleppoi területi nyereségek után, a szíriai kormányerők tovább nyomulnak a Dzsaish Al-Fatah terrorista koalíció elleni harcban Mardzsah irányába. Ennek a hadműveletnek a célja valószínűleg a Dzsaish Al-Fatah utánpótlási vonalainak elvágása a városon belül. Ebben az esetben a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségeseik képesek lesznek a különböző vahhabita fegyveres csoportok egyenkénti bekerítésére és szétzúzására.

A Dzsaish Al-Fatah konglomerátum vezetése valószínűleg tudatában van ennek a fenyegetésnek. Azonban a wahhabi szervezetek koalíciója nem rendelkezik elegendő személyi erőforrással, hogy több arcvonalon visszaverje a kormányerők minden támadó hadműveletét. Mindazonáltal minden a Szíriai Arab Hadsereg képességeitől függ, hogy ki tudja használni a mostani szárazföldi harcokban megszerzett előnyöket.

Északkelet-Aleppoban, a hadsereg és a Liwa Al-Kudsz palesztin paramilitáris egység megrohamozták Hanano kerület vahhabita fegyveresek megszállta részét. Amikor a térség biztosított lesz, akkor a kormányerők képesek lesznek komolyan fenyegetni a terroristák állásait a Badin körforgalmi csomópont közelében. Ez valószínűleg elvezethet a wahhabi fegyveresek észak-aleppoi védelmi vonalának összeomlásához.

aleppo-tank

Mostanáig a Szíriai Arab Hadsereg támadásai a Shejkh Szaid és a Busztan Al-Pasha kerületekben eredményeztek számottevő területi nyereséget. Azonban fontos szerepük van a most folyó hadműveletben, mert más frontvonalakról köti le a Dzsaish Al-Fatah terrorista szövetség személyi erőforrásait.

Eközben az Orosz Légierő és a Szíriai Légierő sikeresen megakadályozták a Dzsabhat Fateh Al-Sham (Al-Kaida) terrorszervezet és szövetségesei összevonási kísérleteit Aleppo tartomány nyugati részein. Emiatt egy Aleppo városán kívülről érkező újabb vahhabita ellentámadási kísérlet valószínűsége minimálisra csökkent.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑