Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 11. 06.

A kudarcot vallott Nyugat-Aleppo elleni dzsihádista offenzíva utóhatásai (videó +18)

2016. 11. 06.

Erőszakos videó felvétel jelent meg a dzsihádista frakciók kudarcot vallott offenzívájának végeredményéről, arról az offenzíváról amit Nyugat-Aleppo sűrűn lakott negyedi ellen indítottak. – számolt be Izat Charkatli az almasdarnews  riportere.

Dzsihádista fegyveresek hulláinak tucatjai látszanak szétszóródva a Minian és Dahiat Al-Asszad negyedek körül, számos megsemmisített páncélozott járművel. Tucatnál több öngyilkos (VBIED) robbantás és sok ezernyi vahhabita támadó a Dzsaish Al-Fatah koalíció szervezeteiből képtelen volt elérni bármilyen megjegyzésre méltó területi szerzeményt a dzsihádistáknak, akik ehelyett a város szilárd védelmi vonalának véres zónájában sorra hullottak el.

Nem ismert, hogy a vahhabita terrorszervezetek (“felkelők”) folytatni fogják-e a támadó csoportjaik belehajtását a Nyugat-Aleppot védő frontvonal “húsdarálójába”, hacsak nem képesek jelentősen előretörni az elkövetkező napokban Hamdanijah és Új-Aleppo kerületek területére, akkor a régóta emlegetett offenzívájuk végleg elakad, miközben jelentések szerint a kormányerők és a szövetséges egységek állományából a Szíriai Arab Hadsereg Tigris Alakulatai, a Sivatagi Sólymok Dandár és a palesztin Liwa Al-Kudsz (Jeruzsálemi Dandár) több ezer katonáját mozgósították Aleppo dzsihádisták által megszállt kerületei elfoglalására.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑