Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2022. 05. 14.

A meggyilkolt újságírónő gyászolóit támadták meg az izraeli katonák ( képek videó)

2022. 05. 14.

A megszálló erők erőszakot alkalmazva behatoltak abba a házba ahol Shireen Abu Akleh koporsóját helyezték el. Az izraeli fegyveres biztonságiak megpróbálták megakadályozni, hogy hozzátartozók elbúcsúzhassanak a meggyilkolt újságírónőtől.

Az izraeli katonák még a gyászszertartást sem tartották tiszteletben.  Az agresszív viselkedést tanúsító izraeli fegyveresek betörtek a Jeruzsálem közelében helyezkedő Beit Hania település templomába és annak közelében lévő lakóépületbe ahol a meggyilkolt újságírónő rokonai siratták a elhunytat.

Az izraeli katonák erőszakkal elakarták kobozni a gyászolóktól a palesztin zászlókat. A dulakodástban egy palesztin hölgy súlyosan mgsérült. Az egyik izraeli katona eltörte a kezét, emiatt kórházba kellett szállítani.

A meggyilkolt keresztény újságírónő testvérét Antoun Abu Akleht az izraeli katonák a temetés napján letartóztatták ás kihallgatásra elvitték.

A megszálló erők minden erővel próbálták megakadályozni, hogy az egybegyűlt tömeg tisztesség szertartás keretein belül búcsúztassák el a martírhalál halt újságírónőt.

Beit Haninában és a Farnsawy kórház előtt összegyűlt tömeget rendszerint provokálták az izraeliek, és többször megpróbálták megakadályozni, hogy felhozzák a palesztin nemzeti lobogót.

Két napja az izraeli megszálló erők célzott lövést mértek az Al-Jazeera tudósítójára Shireen Abu Aklehra. A lövés a fejét érte. A palesztin keresztény asszony azonnal életét vesztette.

A nemzetközi felháborodás ellenére, az izraeli hatóságok még bocsánatot sem kértek. Sőt minden áron megakarták akadályozni, hogy tisztességes temetése legyen az általuk meggyilkolt keresztény riporternek.

Az izraeli megszálló erők Shireent búcsúztató tömegre támadtak, akik a jeruzsálemi Al-Faransy korházból akarták utolsó útjára elkísérni a martírhalál halt Shireent.

Ennek ellenére a Palesztin Hatóság és a helyi keresztény egyház közreműködésével, Shireen tisztességes temetésben részesült. A szertartáson jelen volt Mahmud Abbasz palesztin vezető is.

A megemlékezők szerint a palesztin keresztény újságírónő életében mindig is a palesztin nép egységét hirdette. Mártírhalálával végleg egybekovácsolta a külnöböző vallású, felekezetű és politikai nézető palesztinokat.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑