Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2015. 06. 21.

A “nigériai rabszolgák” szexuális kizsákmányolással néznek szembe az Egyesült Királyságban

2015. 06. 21.

Emberek százai utaznak be illegálisan emberkereskedés útján az Egyesült Királyságba, ahol egyéb ijesztő kizsákmányolás mellett a szexuális rabszolgasággal is szembe kell nézniük, számolt be a Press TV.

A Home Office becslése szerint 10.000 és 13.000 közé tehető a szexuális rabszolgaság áldozatainak száma az Egyesült Királyságban.

A hatóságok tudomására jutott adatok azt mutatják, hogy 2014-ben 2000 ember lett emberkereskedés áldozata, ebből 244-en származtak Nigériából, ami egy megdöbbentő, 31%-os emelkedés a 2013. évi adatokhoz képest.

Az angliai rabszolgaság-ellenes biztos aggodalmát fejezte ki, hogy napjainkban szexuális kizsákmányolás és rabszolgatartás folyik az országban.

“Rendkívül aggasztónak találom ezt a helyzetet, és ezt több százszor elismételjük minden évben. Ez nem egy kivételes eset, ezeknek az embereknek a kizsákmányolása folyamatos. Az a bánásmód, amin keresztülmennek egy nagyon nagy bűn és ez számomra egy hatalmas probléma. De a legszörnyűbb annak a ténye, hogy az Egyesült Királyságban komoly igény mutatkozik az ilyen jellegű kizsákmányolás iránt. Igazán aggaszt, hogy vannak emberek, akik meg akarják vásárolni a szexuális szolgáltatásokat, aztán még tovább mennek a kihasználásban, valamint gyereket akarnak, akit rabszolgaként tarthatnak, tehát ez egy igazán komoly probléma”, -fejtette ki Kevin Hyland.

Hyland hiszi, hogy a probléma megoldásához az egyetlen út a nemzetközi közösség segítsége.

“A bűnüldöző szervek munkájáról van szó Nigériában – dolgozni kell mindazokkal a nemzetközi szervezetekkel, akik ebben az ügyben léphetnek és elmondani nekik a történteket. Ilyesmi ezelőtt soha sem volt, úgyhogy egyedülálló lenne. Ez egy új ötlet, hogy az Europol, Interpol, Nemzeti Bűnügyi Ügynökség és más szervezetek együtt dolgoznak. Rajtunk múlik ennek a felügyelete és nem forrás hiányról van szó, hanem a hatékony munkáról.” – tette hozzá.

A rabszolgaság az Egyesült Királyságban elképesztő méreteket öltött. A Home Office becslése szerint 10.000 és 13.000 közé tehető a prostituáltként és egyben fizetés nélküli házi rabszolgaként használt női áldozatok száma.

Orientalista.hu – Tia (persianews)

Megosztom:

,
Back to Top ↑