Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2016. 02. 24.

A sebzett tinta: Erdogan és Szaúd-Arábia brutális válasza Damaszkuszban és Homszban

2016. 02. 24.

Elnézést kérek ma mindenkitől, aki olvas, hiszen az utolsó damaszkuszi és homszi robbantások után se nem virágokat mentem keresni, hogy az áldozatok sírjaira tegyem, se nem fekete szalagokat, amiket a szeretteink képeikre teszek rá. Szerintem nincs annál megalázóbb dolog, minthogy virágokat tegyünk azoknak a sírjaikra, akik elvéreztek. Mert ami megvigasztalja a távozásra ilyen módon rákényszerült szomorú lelkeket, az a lőpor a sírjaikon és holttesteiken. Ez az, amivel megnyugtatjuk őket, hogy mi a kezünkben tartjuk a fegyvert értük. A virág a háborúk idejében olyan, mint a virág az éhezések idején. Mit tehetnék én egy virággal, ha egyszer éhes vagyok? Mit tennék egy virággal a háborúban, ha egyszer nincsen lövedékem? Virággal töltsem meg a puskámat vagy golyóval ??

Utolérhetetlen a szép dolgok csúfsága, ha nem a megfelelő helyükre helyezzük őket. Mint az édesvíz a fuldokló szájában vagy a tűz és a parázs a szomjas ember arcán. De milyen szépek is tudnak lenni a ronda dolgok, amikor az élet legszebb pillanatait hozzák el nekünk. A dolgok szépsége néha csak azon múlik, hogy ezek a dolgok mennyire létszerűek és szükségesek. A virágoknál rondább nincsen a háború idején. A lövedékeknél, amelyeket a nyugalomra szomjazó lelkeknek ajándékozunk nincsen szebb.

Damaszkusz és Homsz robbantásai annak ellenére, hogy eltalálták a tintámat több szilánkkal és láttam a saját szememmel, hogyan sebesül meg a tinta és hogyan keveredik össze a kék színe a forró vér vörös színével, majd ellenáll nekem, mert sérült. Annak ellenére, hogy néhány szilánk a szívem húsába talált én nyugodt vagyok, hogy a lövedékeim még jól vannak és ők játszották az orvos szerepét a vérző tintám megmentésében. A lőporom kötötte össze a tintám vörös sebeit miközben a gyilkosoknak azt mondja: Ti fel tudjátok robbantani az egész világot, de a mi lövedékeinket és a felszámolásotok iránti makacs elszántságunkat nem tudjátok felrobbantani. Bármit műveltek ti, nem a mi sírjainkat ássátok hanem a saját sírjaitokat. Azért mert mi a jövőt takarítjuk ki a ti létetek lehetőségétől és ha ma ti köztünk vagytok, a gyerekeink között már nem lesztek.

Mindenesetre én felül tudom vizsgálni ezeknek a robbantásoknak a nyelvét és mondanivalóját. Ezek a megvadult ottomán rezgések utórengései, amelyek minden bizonnyal azt jelentik, hogy Törökország karmai, melyek Szíria északi területében kapaszkodnak, a helyükből tépődnek ki Aleppóban, ahol a karmok aratásának idejét éljük. Erdogan ereje és ökle Aleppónál és más területeknél is elkezdett lazulni, kicsúszni.

Pár nappal ezelőtt még az egész világ gondban volt, várva Erdogan válaszát a véres haramiáival a Szíriai Arab Hadsereg mesékbe illő előrehaladásával északon. Néhányan egy meggondolatlan kalandról, háborúról, őrült döntésekről, hadseregek bevonásáról és az egész NATO belerángatásáról beszéltek. De sokan mondták és tudták, hogy ez a férfi gyávább annál, hogy felemelje a kardját és párbajozzon bármennyire is őrült, mert ő csak egy alkalmazott a NATO-nál. Ezért ő 5 éve mutogatja az izmait és kardját, majd mindig visszavonul, mint a macskák ha megijesztjük őket miután közeledtek felénk. Ma megtudtuk azt, hogy mire képes egy gyáva férfi és egy dühös macska. A gyáva férfi szokása szerint azt választja, hogy ne harcoljon, ne párbajozzon és ne merje betenni a lábát északon, hanem továbbra is a Daesh (Iszlám Állam) mögé bújjon mert az a szervezet az, amely az egész világ szemében törvényen kívüli és amely szervezetre nem vonatkozik a nemzetközi jog, a büntetés és bűncselekmények törvénye. Ez a szervezet vállalja magára az összes mocskos dolgot, amit Erdogan nem tud hangoztatni. Erdogan ma nem tudja sem az Al-Kaida szíriai szárnyát, a Nuszra Frontot használni sem az úgymond Iszlám Hadsereget – mint ahogyan azt tette bonyodalmak nélkül – mert ő ma azt próbálja elhitetni a világgal, hogy ez a kettő a “mérsékelt” ellenzék, amelyek tűzszünetet akarnak és politikai folyamatot. A Goláni terrorista vezére és a Buwaidaniként ismert terrorista is egyértelműen tűzszünetet akarnak, mert a tűz lassan porig égeti őket. Az oroszok és a szírek Erdogant megfosztották attól, hogy a Nuszrát használja fel, mert fojtó ostrom alá tették a terrorszervezetet és Erdogant is a sok bizonyíték által, amelyek a terroristák és közte lévő kapcsolatot támasztják alá. A gyáva a Daesh késéhez fordult, amit egész idő alatt a ruhája alatt rejteget főleg az Fath Hadsereg és Nuszra front kiirtása következtében északon. Ahogyan azt sokan jósolták ez a gyáva férfi nem tud párbajba menni északon és várhatóan a heréi össze is mentek a sok kakaskodás után, amivel elkerülte az egész összecsapást.

Majd a bagdadi barátjához folyamodott.

Aki követi az eseményeket, láthatja azt, hogy az agresszió zászlaját a szíriai városokban felváltva osztják meg az iszlamista terrorszervezetek között. Az úgymond szabad hadsereg kezdte az agressziót, amikor is lelepleződött és mindenki látta már kardokkal fejeket vágni és nőket erőszakolni. Ez a zászló a Nuszra Frontnak és az Iszlám Hadseregnek lett átadva. Mind a kettő terrorszervezet az FSA (szíriai szabad hadsereg) méhéből született és folytatta a borzalmakat a szírek ellen. Amikor már nagyon ciki helyzetbe hozta ennek a két terrorszervezetnek a brutalitása az őket nyilvánosan támogató országokat, akkor született meg a Daesh (Iszlám Állam) és ezzel átadva neki a zászlót.

Amint megkezdődtek a tárgyalások, hogy leállítsák a Szíriai Arab Hadsereg előrehaladását északon, ki lett adva a parancs a Daeshnak, hogy folytassa az agressziót, amit már nem hajthat végre a Nuszra, mert a Nuszra a tűzszünetért könyörög abban reménykedve, hogy hátha túlélheti valami csoda folytán. A Daesh üzenete Damaszkuszban és Homszban valójában nem a dzsihadisták üzenete, hanem Törökország és Szaúd-Arábia üzenete, amelynek a mondaivalója a következő: Ha nem álltok meg északon, akkor rátok uszítjuk a Daesht délen. Avagy ez egy zsarolás és a használt terrorista edények újrahasznosítása, mind egymáshoz kötődnek és mind ugyanazt a vizet tartalmazzák: azonos mértékű agressziót, vérengzést és gyűlöletet. Mind ugyanannak a tulajdonosnak a tulajdona, aki vérrel, gyűlölettel és agresszióval önti tele. De ez a zsarolás azt is jelenti, hogy bármilyen béketárgyalás a Nuszrával, a Fateh vagy Iszlám Hadsereggel az nem más, mint béketárgyalás az Iszlám Állammal. Mi ha a Nuszrát lőjük, akkor a szájából a Daesh vére folyik és ugyanígy fordítva. Az ellenség, ha el akarja hitetni velünk, hogy sok ellenségünk van és több háborúnk is van. Ő el akarja hitetni velünk, hogy a tűzszünet az fél tűzszünet és fél háború. De a valóság az, hogy egyetlen ellenség előtt állunk és egyetlen front előtt. Az ellenségnek viszont egyetlen egy vére van. Ha elkezd vérezni az egyik edény, akkor a másik pótolja. Ezért várható még, hogy több szír város is szenvedni fog hasonló terrormerényletektől. Az is várható, hogy a tűz eléri Bejrútot. Törökország és Szaúd-Arábia döntései nagyon ostromoltak a nehéz döntéseiket illetően. Nincsen más légző útjuk a Daeshen kívül, amelynek köteleibe teljes erővel kapaszkodnak. Ezzel kívánják rákényszeríteni az orosz-szír-iráni buldózert, hogy meghallgassa Törökország vesztésre álló hangját a török Igazság és Fejlődésés Pártjával együtt, ami ma egy vesztes háborúban találta magát Törökországon belül, miután évekig azt képzelte, hogy külföldi háborúban is győzedelmeskedhet.

A gyáva Erdogan, aki tegnap még a Nuszra kardjával sújtott le, ma a Daesh kardját használja. Ő nagyon zavarodott és nagyon sebzett. A figyelmeztető zsaroló levelében azt közölte velünk, hogy északon kezdi feladni és lassan előtte már csak a sors előtti feladás opciója létezik, ami az összes ellenségével egy fronton hozta össze: az oroszok, szírek, kurdok és irániak mind ellene vannak. Ezért ha a Daeshtől kér segítséget, akkor nézzétek el neki. Mert ez egy gyáva ember segítségkérése, aki nem tud párbajozni és háborúzni. Félig hivatalos kijelentése annak, hogy dühös de nem a háborúk embere. Ezidáig.

Mindezért én elnézést kérek tőletek, ha lesöpröm és elhajítom a virágokat a sírokról. Helyettük én golyócsokrokat helyezek. Engedjétek meg nekem, hogy eltávolítsam a füstölőket a parázsról, a sírokat és a parazsat lőporral szórjam meg. Nincs még olyan illat, amely a halottak lelkének jobban segítene, mint a lőpor illata és nincs még egy olyan hang, mint az ágyúzás hangja, ami a teremtőhöz segíti meg őket, hogy nyugalomban térjenek vissza.

A mi ígéretünk a halottainknak: a következő üzenet a gyilkosaiknak:

Ti fel tudjátok robbantani az egész világot, de a mi lövedékeinket és a felszámolásotok iránti makacs elszántságunkat nem tudjátok felrobbantani. Bármit műveltek ti nem a mi sírjainkat ássátok, hanem a saját sírjaitokat. Mindegyik sírunk egy seb lesz a föld testében, amit csak a golyózápor gyógyít meg. Minden test ebben a sebben egy golyó lesz, amelyből egy fa keletkezik, amelynek ágain puskagolyók teremnek és nem virágok. Mert ragaszkodunk ahhoz, hogy a jövőt kipucoljuk a ti létezésetekből, ti gyilkosok. Gyerekeinknek olyan időt akarunk ráhagyni, amelyben nincsenek gyilkosok és nem léteznek a ti ivadékaitok.

Orientalista.hu – Naram Sarjoon (Fordította: Cadmus)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑