Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 07. 03.

A Sivatagi Sólymok bekapcsolódnak a Kelet-Hamai offenzívába (videó)

2017. 07. 03.

A Szíriai Arab Hadsereg régóta várt offenzívája, az ISIS terrorszervezet által Hama tartomány keleti részén uralt enklávé ellen végül megindult, miután a Sivatagi Sólymok Dandár (Liwa Szukkur Al-Szahra) alegységeit napokig mozgósították Szalamijah, Shejkh Hilal és Ithrijah körzetében.

Órákkal a hadművelet megindítása után, a Sivatagi Sólymok Dandár megelőző lépésként el tudta foglalni a Shahid 9-es és Shahid 10-es hadászati pontokat Szalamijahtól keletre az offenzíva kiteljesedése előtt. Harctéri felvételek szerint a szárazföldi csapatokat T-72 és T-90 harckocsik kísérik, valamint orosz harci helikopterek biztosítanak közvetlen tűztámogatást.

Az ISIS terrorszervezet fegyveresei súlyos helyzetbe kerültek, miután a Tigris Alakulatok északkeletről sikeresen biztosították az Ithrijah-Raszafa országutat, számottevően lerövidítve a Raszafaba vezető utánpótlási vonalakat. A Tigris Alakulatok parancsnoksága előkészületeket tett az ISIS terrorista entitás elleni kelet-szíriai hadműveletek folytatására.

A Szíriai Arab Hadsereg más egységei tüzérségi tűz alatt tartják Humajmah települést Deir Ezzor tartomány délnyugati részén, miután elfoglalták a helységet körülvevő magaslatokat. Már két napja heves harcok folynak a településen, amikor a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségesei megpróbálják elfoglalni. Közben az 5. Hadtest, a 11. Páncélos Hadosztály kijelölt alegységei és a palesztin Liwa Al-Kudsz (Jeruzsálemi Dandár) folytatják lassú előretörésüket Palmyrától keletre, minden nap számos kilométert haladva az ISIS terrorszervezet megszállta Al-Szukhanah felé.

Az “Iszlám Állam” nevű terrorista entitás és támogatóinak napjai meg vannak számlálva.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑