Cadmus fordítás Cadmus
Keresztények

2020. 11. 30.

A Szentföldi Kusztódia visszakapta a Keresztelő Szent János templom területét

2020. 11. 30.

Az izraeli hatóságok újra a Szentföldi Kusztódia kezelésére bízták a Jordán-folyó partján, Jézus megkeresztelkedésének helyszínén, a Qasr Al-Yahud település közelében található Keresztelő Szent János templomot – adta hírül a Vatican News.

Az istentiszteleti hely és a mellette található kolostor 1967 óta nem volt megközelíthető, mert aknásított területként és elkerített katonai zónaként működött. Az izraeli és a palesztin hatóságok beleegyezésével a Halo Trust elnevezésű brit szervezet, amely aknamentesítésre specializálódott, elindított egy projektet.

Ennek keretében a Jézus megkeresztelkedésének tartott területen közel 4000 aknát távolított el. Ez a régióban jelen levő nyolc egyháznak lehetővé tette, hogy újra tulajdonába vegye saját épületeit. Ezek közé tartozik a katolikus, a görög-ortodox, az örmény, a kopt, az etióp, a román, a szíriai és az orosz ortodox egyház.

.

Megkezdik a visszakapott tulajdon helyreállítását

A Szentföldi Kusztódia ferences atyái 1641-ben kezdték meg a zarándoklatok szervezését a Jordán-folyón. P. Ibrahim Faltas elmondása szerint: „1920 elején elkezdtek földterületeket vásárolni és terveket indítani templomok építésére. 1933-ban építettek egy kápolnát, ami ma gyakorlatilag a folyó parton áll.

A Keresztelő Szent Jánosról elnevezett templom 1935-ből származik.” „A hely hozzáférhető és használható lesz, és az elkövetkező hónapokban megkezdjük az egész ingatlan helyreállításának és hasznosításának átfogó munkálatait.

Imahelyeket hozunk létre, amelyek lehetővé teszik a zarándokok számára, hogy intenzívebb élményben részesüljenek – tájékoztatott Leonardo Di Marco, a Kusztódia műszaki igazgatója.

„Kialakítunk helyeket az imára és az elmélkedésre.”

Forrás: Vatican News

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑