Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 09. 27.

A Szíriai Arab Hadsereg folytatja a megszálló terroristák elleni hadműveleteket

2015. 09. 27.

Miután előretörtek a Kelet-Ghouta régióban, Damaszkusztól keletre a Fegyveres Erők teljesen ellenőrzésük alá vonták a terület nyugati oldalán lévő magaslatokat. A hadsereg pénteken is folytatta a terroristák elleni műveleteket, végzett nagyon sok fegyveressel és megsemmisítette állásaikat.

Kunejtra tartomány:

A hadsereg egységei terroristák állásait támadta és mozgásukat megakadályozta Ejn Al-Bejda és Dzsabata Al-Khaszhab falvakban a déli Kunejtra tartomány északi területein, közölte egy katonai forrás pénteken.

Sok megszálló terrorista halt meg és fegyvereik megsemmisültek abban a térségben, amely a vahhabita terrorszervezetek egyik fő ellátási útvonalának minősül és izraeli terület felől vezet. Sok terrorista halt meg és egy nehéz gépfegyverrel felszerelt jármű semmisült meg Ufania faluban és a közelében lévő Szahi-dombon, közölte egy katonai forrás. A hadsereg egységei ezenkívül Dzsabhat Al-Nuszra terroristákat likvidáltak Al-Hamidijeh faluban, hét kilométerre északra Kunejtra városától.

Más katonai egységek egy terroristák által használt járművet semmisítettek meg és végeztek a benne utazó fegyveresekkel a Dahr Al-Kasszar és az Al-Amal-gazdaságok közötti vonalon.

Heves összecsapások törtek ki a Szíriai Arab Hadsereg és a megszálló terrorszervezetek között Hadar Al-Hamrijeh délkeleti részén Kunejtra tartomány középső területén, ezenkívül az Al-Hamidijehtől Al-Hurrijehig tartó útszakaszon és Khan Arnabeh külterületén egészen a Khan Arnebeh-magaslatig.

Eközben öt jármű, amelyek nehéz gépfegyverekkel voltak felszerelve, mind megsemmisültek és több terrorista hullott el Kunjetra városban.

Daraa tartomány:

A szomszédos Daraa tartományban egy katonai alegység több vahhabita terroristával végzett és megsemmisítette lőszereiket és fegyvereiket Al-Shejkh Miszkin északi körzetében.

Több jármű, néhány közülük nehéz gépfegyverrel volt felszerelve, semmisült meg és sok Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) terrorista halt meg a hadsereg műveletei során, amikor a katonák megtámadták a megszállók állásait és gyülekező csoportjait az Al-Szultan gáztározó állomás környékén a Daraa és Gharaz közötti útvonalon.

A hadsereg ezenkívül a SyrialTel távközlési társaság épületétől délre támadta a terroristák állásait Daraa Al-Balad-kerületben, Daraa városában.

Homsz tartomány:

A Szíriai Légierő megsemmisítette az ISIS terrorszervezet fedezékeit Ung Al-Hawa és Rahum településeken Homsz tartomány keleti területén, megölve és megsebesítve ezzel több terroristát és megsemmisítve fegyvereiket és lőszereiket.

 

Szíria honvédelmi minisztere meglátogatta a hadsereg egységeit Daraa-ban

Bashar Al-Assad elnök úr, a hadsereg és a Fegyveres Erők Főparancsnokának utasítására Fahd Dzsasszem Al-Freidzs vezérezredes honvédelmi miniszter csütörtökön a Fegyveres Erők több alakulatát meglátogatta Daraa városában és a tartomány területén.

Fahd Dzsasszem Al-Freidzs vezérezredes honvédelmi miniszter Daraaban

Freidzs miniszter úr több magas beosztású főtiszt kíséretében katonákkal találkozott, tolmácsolta nekik Assad elnök úr üdvözletét és azt, hogy büszke az általuk hozott áldozatra és hősiességükre, amelyeket a felfegyverzett terrorszervezetek elleni harcban mutattak.

A látogatása során a honvédelmi miniszter megszemlélte a hadsereg egységei által végrehajtásra kerülő katonai műveleteket és a terrorszervezetek fegyveresei ellen emelt hadszíntéri védműveket.

“A vahabita terrorizmus elleni háborúnk folyamatosan tart, teljes elhatározottsággal és elkötelezetten le akarjuk győzni, mert ez az igazságunk háborúja az igazságtalanság ellen.” – mondta Al-Freidzs miniszter úr.

A maguk részéről a katonák hitet tettek amellett, hogy határozottan teljesítik hazafias kötelességüket, hogy legyőzzék a megszálló terroristákat és helyreállítsák a biztonságot és a stabilitást Szíria földjének minden négyzetméterén.

Eközben a katonai körzetek parancsnokai felkeresték a mártírok emlékműveit és koszorúkat helyeztek el Al-Assad elnök úr nevében, majd a Korán verseinek felidézésével fohászkodtak hősi halottaink lelkeinek nyugalmáért.

A Kegyelmes Isten nyugosztalja békében a mártírjaink lelkét.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg – (Forrás: Szíriai Arab Hírügynökség – SANA)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑