Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 10. 03.

A Szíriai Arab Hadsereg folytatja masszív offenzívját Aleppoban

2016. 10. 03.

A Szíriai Arab Hadsereg (a Köztársasági Gárda) a Liwa Al-Kudsz palesztin paramilitáris egység támogatásával szombat éjjel folytatta nagy offenzíváját Aleppo városában, megtámadva a város több szektorát, amelyek a Fatah Halab és a Dzsaish Al-Fatah terrorista szövetségek ellenőrzése alatt vannak.

Aleppo városának északi részéből kiindulva, a Szíriai Fegyveres Erők folytatták offenzívájukat a Busztan Al-Pasha kerületen belül, elfoglalva még több épülettömböt, amíg a Fatah Halab terrorista koalíció elsődleges védelmi vonala összeomlott.

Eközben északra a Busztan Al-Pasha kerülettől a Szíriai Fegyverese Erők még beljebb tudtak nyomulni a Szhukajf kerületbe, előretörve egészen Tal Umm Abbud körzetéig, miután éjjel intenzív összecsapásokat vívtak a Fatah Halab szövetség vahhabita fegyveresei ellen.

Aleppo város keleti szektoraiban a Szíriai Arab Hadsereg (a Köztársasági Gárda), a Baath Zászlóaljak (Khataib Al-Baath) és a Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF) támogatásával másodjára kísérelték meg a Szulejman Al-Halabi kerület elfoglalását, eközben számos épülettömböt vontak ellenőrzésük alá a vízműtelep közelében.

Még mindig intenzív összecsapások vannak számos fronton Aleppo városában, miközben az Orosz Légierő és a Szíriai Légierő a dzsihádisták védelmi állásait rombolják a tartományi főváros körül.

aleppo-map-696x520

A Szíriai Arab Hadsereg újabb területi nyereségekre tett szert Észak- Aleppoban

A Szíriai Fegyveres Erők folytatták a város területeinek visszafoglalását a dzsihádista “felkelőktől” annak érdekében, hogy helyreállítsák a szíriai ellenőrzést Aleppo ellenséges megszállás alatt lévő keleti negyedei felett.

Ma a kormánycsapatok teljesen ellenőrzésük alá vonták a romos Al-Kindi Klinikát, úgyszintén az Al-Szhukajf Ipari Negyedet, miután kemény harcban kiszorították a dzsihádista csoportokat.

Az Al-Masdar News aleppoi tudósítója szerint a jelenlegi előretörés azután következett be, amikor a Szíriai Arab Hadsereg, a Szíria-barát palesztin Liwa Al-Kudsz egység katonái támogatásával el tudta foglalni az Al-Bakarah kerületet, amely csak 300 méter távolságra, délre kezdődik a legutóbb elfoglalt Handarat menekülttábortól.

Két napja a Szíriai Arab Hadsereg még bizonyos hadműveleti okokból visszahúzódott az Al-Kindi Klinikától, miután pár óráig birtokolta azt.

Egykor Szíria legrégebbi és legnagyobb egészségügyi intézményét, az Al-Kindi Klinikát 2013. december 20-án szállták meg dzsihádista csoportok. Az elkövetkező időszakban kifosztották és romhalmazt csináltak belőle. A berendezéseket és a szíriai állam tulajdonát képező értékes orvosi felszereléseket, hasonlóan több aleppoi ipari üzem gyártósoraihoz Törökországban értékesítették.

Orientlista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑