Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 01. 16.

A Szíriai Arab Hadsereg fontos csomópontot ért el Palmyrától nyugatra

2017. 01. 16.

A Szíriai Arab Hadsereg újra lendületben van Palmyra körzetében, nagyobb kiterjedésű területeket felszabadítva az “Iszlám Állam” terroristáitól keletre a T-4 Katonai Repülőtértől.

A Tigris Alakulatok “Shahin Harccsoportja” és a Köztársasági Gárda 800. Ezrede vezetésével, a Szíriai Arab Hadsereg képes volt egy hónap óta először újra elérni a Dzsihar útkereszteződést, kiszorítva innen az “Iszlám Állam” terrorszervezet fegyvereseit kelet felé.

A Dzsihar útkereszteződés megközelítőleg 40 kilométerre keletre fekszik Palmyra kapuitól. Az elfoglalása fontos a Szíriai Arab Hadsereg számára, mert utat nyit a Dzsihar gázmező visszafoglalásához.

Amikor a Dzsihar gázmező felszabadult, a Szíriai Arab Hadsereg tovább haladhat a Dzsazal-hegység felé, amelynek a legfontosabb szénhidrogén lelőhelyei vannak a régióban.

Dzsihar térségben történt előrehaladáson kívül a Szíriai Arab Hadsereg szintén előrenyomult további két kilométerre északra Tijasz falutól, lőtávolságra megközelítve az Al-Mahar olajmezőt.

A Szíriai Arab Hadsereg ezt a nagyobb offenzívát szombaton reggel kezdte a Palmyrától nyugatra lévő térségben; mindeddig számottevő sikert ért el a hadművelet első szakaszában.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Al-Masdarnews)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑