Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 07. 02.

A Szíriai Arab Hadsereg területeket foglalt vissza Aleppo tartomány déli részén

2015. 07. 02.

Szombat reggel a Szíriai Arab Hadsereg együttműködve a Nemzetvédelmi Erőkkel (NDF), a Liwa Al-Kuds (Jeruzsálemi Dandár) palesztin önkéntes milíciával és a Baath Zászlóaljakkal (LiwaAl-Baath) egy ellenoffenzívát indított Aleppo tartomány déli részén, hogy visszafoglaljon vahabita terrorszervezetek által megszállt területeket az Azzan-hegységben és a Khanasszer országút melletti magaslatokon.

A hadsereg és a nemzetvédelmisek Tal Szinubrah déli peremén kezdték az ellentámadást, ahol szembeszálltak a Harakat Ahrar Al-Sham és a Liwa Sukur Al-Sham nevű terrorszervezetek nagy létszámú csoportjaival, elfoglalva ezt a magaslatot az Azzan-hegységben Aleppo tartomány déli részén.

A Tal Szinubrah megtisztítása után a Szíriai Fegyveres Erők elfoglalták a Tal Szirru magaslatot, megölve a Harakat Ahrar Al-Sham 14 fegyveresét és megsemmisítve két páncélozott járművüket, amelyek 14,5 milliméteres légvédelmi géppuskákkal voltak felszerelve.

A Tal Szinubrah és a Tal Szirru magaslatok elfoglalásával a Szíriai Fegyveres Erők biztosították az Azzan-hegységet és környékét miután a Harakat Ahrar Al-Sham terrorszervezet fegyveresei gyorsan betörtek ebbe a térségben a múlt héten.

Több Aleppo tartomány déli részén végrehajtott tisztogató műveletet követően a Szíriai Arab Hadsereg és a palesztin Liva Al-Kudsz milícia megtámadta a Harakat Ahrar Al-Sham és a Dzsaish Al-Mudzsaheddin terrorszervezetek fegyvereseit a stratégiai fekvésű Mafrakk Al-Zakijah ellenőrző pontnál a Khanesszer országút mentén; ennek eredményeként a több összecsapás után szombat reggelre a Szíriai Fegyveres Erők visszafoglalták az ellenőrző pontot.

Megjegyzés: A Hama – Al-Ithrijah – Al-Hamam – Khanasszer – Al-Szafira – Aleppo útvonal a Szíriai Fegyveres Erők fő utánpótlási vonala Aleppo tartományba. Ezt a vonalat 2013 novemberében “Canopusz Csillaga” hadművelet során tisztította meg a Hadsereg és teremtette meg az összeköttetést a központi területek és az északi országrész között. Idleb tartomány nagy része idegen megszállás alatt áll, ezért a Khanesszer útvonal kiemelkedő jelentőségű a honvédő háborúban. Eddig több alkalommal próbálták megszállni Al-Kaida és “mérsékelt” hasfelmetsző fegyveresek, török és szaúdi hadműveleti irányítással, valamint ISIS/Daesh ikertestvéreik. Eddig sikertelenül.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (almasdarnews)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑