Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2017. 02. 09.

A Szíriai Fegyveres Erők elitalakulatokat telepítenek a palmyrai frontvonalra (videó)

2017. 02. 09.

A Török Hadsereg újra elvesztette az Al-Babtól keletre lévő fontos fekvésű Bazaah települést, miután átmenetileg elfoglalta az ISIS terrorszervezettől. Eközben az ISIS terroristák előrenyomultak a török támogatású dzsihádisták ellenében Al-Amehben azzal a céllal, hogy helyreállítsák az Al-Babhoz vezető utánpótlási vonalukat, amelyet a Szíriai Arab Hadsereg tüzérsége vasárnap óta folymatosan tűz alatt tart.

Elszórt lövöldözés és tüzérségi párbaj folytatódik a török támogatású dzsihádisták és az amerikaiak támogatta, úgynevezett “Szíriai Demokratikus Erők – SDF” (magyarul a kurd YPG milicistái) között Aleppo tartomány északi területén. Mostanáig összecsapásokat jelentettek Shejkh Issza, Ajn Daknah, Tell Rifaat, Maranaz és Shawarigha településekről. Az SDF kurd milicistái megsemmisítették a törökök szponzorálta dzsihádisták egy páncélozott szállító járművét Dzsibrin és Ajn Daknah között és végeztek két vahhabita fegyveressel.

Az ISIS terrorszervezet legalább hat gépjárművét semmisítették meg hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők, amelyek nehéz gépfegyverekkel voltak felszerelve, az Al-Szin légi támaszpont közelében. Ezenkívül 34 fő ISIS terrorista halt meg.

A Szíriai Arab Fegyveres Erők a Sivatagi Sólymok Dandárt vezényelték a Tijasz légi támaszpont térségébe annak érdekében, hogy támogassák a Szíriai Arab Hadsereg előrenyomulását az ISIS terroristák elleni harcban Homsz tartomány keleti részén. A dandár részt fog venni a hadsereg hadműveletében, amelyet a Homsz-Palmyra országúttól északra fekvő gázmezők felszabadítására indítottak, valamint valószínűleg résztvesznek a Palmyra irányába indított műveletekben. Szíriai kormányzati források azt állítják, hogy csapataik tucatnyi robbanóanyaggal megrakott, öngyilkos merénylő vezette járművet semmisítettek meg a térségben a most zajló összecsapások során.

Hadászati szempontból nézve a kormánycsapatoknak vissza kell foglalniuk Tadmurt (Palmyrát), ha tovább akarnak nyomulni Deir Ezzor irányába, ahol a hadsereg védelmezi a helyi polgári lakosságot az ISIS terroristák támadásai ellen. A konfliktusban megtörténő orosz-amerikai együttműködés esetén, ezt az előrenyomulást valószínűleg összehangolják az USA vezette hadműveletekkel, amelyeknek célja Al-Rakka elszigetelése. Egy ilyen lépés fokozni fogja a katonai nyomást az ISIS terrorszervezetre és arra kényszeríti, hogy egy időben két frontvonalon harcoljon az Al-Rakka és Deir Ezzor közötti térségben.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (South Front) 

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑