Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 07. 09.

A Szíriai Fegyveres Erők újabb daraai településre vonultak be

2018. 07. 09.

Július 8-án a Szíriai Arab Hadsereg reguláris egységei és a különleges rendeltetésű Tigris Alakulatok bevonultak Umm Majadin és Al-Tajjibah településekre Daraa tartomány keleti részén, a “Szabad Szír Hadsereg” (FSA) és a Hajat Tahrir Al-Sham (korábban Al-Nuszra Front) nevű vahhabita terrorista koalíció ellen indított gyors szárazföldi támadást követően.

Szíriai kormánypárti források szerint az Umm Majadin és Al-Tajjibah településeket megszálló vahhabita militánsok elutasították egy visszavonulási egyezmény aláírását és megpróbálták szabotálni a megkötését. Habár az FSA egyes csoportjai elszigetelték a radikális dzsihádistákat, amely lehetővé tette, hogy a Szíriai Arab Hadsereg semlegesítse őket és elfoglalja a két települést.

A kivonási egyezményről július 6-án állapodtak meg Oroszország és az FSA frakciók vezetői közötti tárgyalássorozatot követően Daraa tartomány keleti részén. Az egyezmény szerint az FSA tagjainak át kell adni fegyverzetüket a Szíriai Arab Hadseregnek és el kell fogadni a megbékélési megállapodást vagy vissza kell vonulniuk.

Mindeddig az elüldözött civilek legnagyobb része visszatérhetett otthonaiba Kelet-Daraaban, köszönhetően az egyezménynek. Úgynevezett ellenzéki források szerint a civilek kisebb része még mindig a szíriai-jordániai határon húzódik meg. A probléma néhány napon belül megoldódhat.

Orientalita.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑