Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2015. 11. 16.

A Szíriai Légierő 323 terrorista célpontot semmisített meg

2015. 11. 16.

A Szíriai Arab Hadsereg szóvivője elmondta, hogy a hadsereg alegységei folytatják hadműveleteiket a terrorista szervezetek ellen és jelentős sikereket értek el számos körzetben Daraa, Lattakia, Szuwejda, Damaszkusz, Homsz, Aleppo és Lattakia tartományok területén.

Egy szombaton kiadott sajtóközleményben a szóvivő elmondta, hogy a Hadsereg egységei intenznív harci cselekményeket indítottak Daraa városában és a tartomány számos körzetében, helyreállítva az ellenőrzést Shejkh Miszkin városától északra, valamint Shejkh Miszkin és Karfa között, ezenkívül egy terrorista csoport betörési kísérletét fojtották el Dael település katonai ellenőrző pontjai irányába, megölve sok terroristát és megsemmisítve fegyverzetüket, valamint felszereléseiket.

Ezenkívül Daraa városában a Dzsabhat Al-Nuszra terrorszervezet két harcállása, egy robbanószerkezeteket előállító műhely, számos jármű és egy lőszerszállító gépkocsi semmisült meg Daraa Al-Balad-kerületben. A műveletekben még három nehéz gépfegyverekkel felszerelt jármű semmisült meg Daraa és Khirbet Ghazaleh között.

A szóvivő Szuwejda tartományról elmondta, hogy két nehéz tüzérségi eszközt és egy a terroristák által használt járművet semmisítette meg a Hadsereg az Ashib magaslaton a tartomány északkeleti területén.

Megerősítette, hogy a hadsereg egységei nyomulnak előre Harasta térségében, a Keleti-Goutha régióban, Damaszkusz tartomány területén, helyreállítva az ellenőrzést számos gazdaság és épületegyüttes felett a nemzetközi főútvonal keleti oldalán, likvidálva sok terroristát a művelet folyamán.

Homsz tartományban a hadsereg egységei terroristák kontingenseit támadták Al-Amerijeh faluban, az Al-Shaer olajmezők védelmi övezetében, Manukhban, Hawarin település körül és Mahin város irányában, megsemmisítve három gépjárművet amelyek nehéz gépfegyverekkel voltak felszerelve és nagy számú terrorisával végezetek.

Aleppo tartományban, közölte a szóvivő, a Hadsereg alegységei és a Nemzetvédelmi Erők Aleppo városától délnyugati irányban nyomultak előre helyreállítva az ellenőrzést a következő városok, falvak és gazdaságok felett: Al-Hader, Al-Ejsz, Banessz, Dzsidajdeh, Badzser, Tulajlat, Mariuda, Al-Ejsz-hegy, Al-Arbain-hegy, Hadija-domb, Raszm Al-Szahridzs, Khirbet Al-Mazarea, Khirbet Nuzha, Khirbet Al-Mashaweh és Khribet Al-Kusza és súlyos veszteségeket okozva a megszállóknak.

Aleppo tartomány keleti területén a Hadsereg előretört a Kwejersz Katonai Repülőtér közelében, helyreállítva az ellenőrzést Erbin és Al-Tamat településke felett és megsemmisítve három járművet, a bennük utazó terroristákkal és felszerelésükkel együtt Deir Haferben, ezenkívül támadta a terroristák megszállta helyeket Benjamin, Szaif Al-Dauleh, Dzsub Al-Szafa, Ejn Al-Dzsamadzsma, Abu Denna, Oum Arkilla, Al-Bab, Al-Madiuna, Khan Tuman, Al-Szalihin, Al-Rashidin, Al-Shejkh Szaid, Al-Manszura, Tal Esztabl, Erbid, Dzsuruf, Al-Afeszh, Haraza és Al-Szalihija településeken és kerületekben a tartomány területén és Aleppo városában, megölve és megsebesítve több tucat terroristát, valamint megsemmisítve fedezékeiket, búvóhelyeiket és járműveiket.

A szóvivő elmondta, hogy Lattakia tartomány északkeleti területén a hadsereg helyreállította az ellenőrzést az Al-Karura-hegy és a Haszuna-domb felett miután végzett több külföldi terroristával és lefoglalta felszerelésüket, fegyvereiket és lőszereiket.

Hozzátette, hogy a Szíriai Légierő 151 légi bevetést teljesített 323 terrorista célpontot támadva az elmúlt két napon, megsemmisítésre került az ISIS terrorszervezet hét vezetési pontja Mahinban, Al-Kariatainban (Qaryatayn) és Khunajfisz körül Homsz tartomány keleti területén, ezenkívül két lőszerraktár Kafr Zitában és Al-Lataminahban, valamint nehéz gépfegyverekkel felszerelt járművek egész sorozata Morekben és Atszhanban Hama tartomány északi részén, két robbanószerkezet-gyártó üzem Al-Tamaniban és Maar Tahramaban Idleb tartományban.

A forrás elmondta, hogy terroristák tömegei haltak meg Hawarinban, Teir Malaban és keletre Dzsubb Al-Dzsarratól Homsz tartomány keleti részén; Maszkanaban, Erbidben, Tal Al-Ahmarban, Ikardaban, Raszm Al-Abudban, Raszm Al-Abdban, Oum Arkillaban, Abu Mraidzsban, Szahabban és délre a Mardikh-dombtól Aleppo tartományban, hasonlóan Deir Ezzor tartományban keletre Al-Dzsafratól, Hazlatól és Al-Marrijatól Deir Ezzor tartományban; hozzátéve hogy több mint húsz páncélozott jármű semmisült meg délre Ethrijától, Abu Habajlatban, Szahra Al-Kabalijaban, Al-Shamilijaban és Szarakvib városban Idleb tartomány területén, és Al-Barkumban, Al-Ejszben Aleppo tartomány területén.

“A hadsereg nagy pontosságú tűzcsapásai rombolták a megszálló terroristák morálját” – közölte a hadsereg szóvivője.

A szóvivő egy felhívás közvetítésével zárta a beszámolóját, amely szerint a Fegyveres Erők Aleppoban működő összhaderőnemi műveleti központja felszólította az Aleppo tartomány délnyugati részéről elmenekülni kényszerült lakosokat, hogy visszatérhetnek otthonaikba miután a hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők helyreállították az ellenőrzést sok falu és város felett a térségben.

A Főparancsnokság, tette hozzá kész segítséget nyújtani a helyi lakosságnak, hogy biztosítsa hazatérésüket az otthonaikba és gazdaságaikba.

(A Szíriai Arab Hadsereg oldal megjegyzése: A programot orosz és kínai szerveztek támogatják, akik nagy mennyiségű humanitárius segélyt, építőanyagokat könnyűszerkezetes épületekhez, élelmiszert, ipari és egyéb felszerelést halmoztak fel az elmúlt időszakban a szíriai kormányerők által megtisztított területeken. Az Orosz Rendkívüli Helyzetek Minisztériumának (MCSSZ) szakemberei kínai és orosz vállatokkal karöltve már több százezernyi férőhelyet hoztak létre a központi területeken, lakótelepek és befogadó körzetek felépítésével, hogy a háború miatt menekülni kényszerült állampolgárok elhelyezését segítsenek megoldani a szíriai hatóságoknak. A háború kezdete óta a 2011-ben 22 milliós lakosságú országból ENSZ adatok szerint 4 millióan kényszerültek külföldre és legalább 6 millió ember belföldön kényszerült elhagyni lakhelyét, főleg Idleb, Al-Rakka, Deir Ezzor és Aleppo tartományokból.)

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑