Cadmus fordítás Cadmus
Palesztina

2023. 10. 07.

Abbász: a palesztinokkal szembeni igazságtalanság vezetett a konfliktus robbanásához

2023. 10. 07.

Mahmúd Abbász palesztin elnök szombaton kijelentette Antony Blinken amerikai külügyminiszternek, hogy a palesztinokkal szembeni igazságtalanság vezetett az Izraellel való konfliktus robbanásához – jelentette a WAFA palesztin hírügynökség.

Az amerikai külügyminiszterrel folytatott telefonbeszélgetésben Mahmúd Abbász hozzátette: a helyzet jelenlegi eszkalációját a “telepesek és az izraeli megszálló erők praktikái” idézték elő, valamint az iszlám és keresztény rítusok elleni agresszió” – írta a WAFA.

A telefonbeszélgetés során Antony Blinken felszólította a Palesztin Hatóságot, tegyen lépéseket a nyugalom és a stabilitás helyreállítása érdekében Ciszjordániában – közölte az amerikai külügyminisztérium.

Abbasz: A palesztinoknak joguk van megvédeniük magukat

Mahmúd Abbász Rámalláhban, egy rendkívüli ülésen mondta el véleményét a kialakult izraeli helyzetről.

Mahmúd Abbász palesztin elnök szerint a szombati Izrael elleni támadással kapcsolatban. Azt nyilatkozta: „a palesztin népnek joga van megvédeni magát a megszálló csapatok terrorjával szemben”. Abbász a palesztin hatóság több vezető tisztségviselőjével tartott rendkívüli ülést Rámalláhban, ott mondta el a véleményét a frissen kialakult helyzetről – írja a Jerusalem Post.

MTI, Mandiner

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑