Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2018. 06. 17.

Al-Bukamalnál lévő szír-iraki határátkelőhely újbóli megnyitását tervezik

2018. 06. 17.

Szíria és Irak az Al-Bukamal határátkelőhely újranyitására készülődnek, amely a Bagdag és Deir Ezzor közötti főútvonalon fekszik.

Walid Al-Moallem szíriai külügyminiszter június 12-én hivatalos levelet küldött Ibrahim Al-Jaafari iraki külügyminiszternek, hogy fokozza az erőfeszítéseket a Szíria és Irak közötti határállomás újranyitása érdekében, amely a szíriai Al-Bukamal várost és az iraki Al-Kaim várost köti össze, közölte a szíriai állami SANA hírszolgálat.

A hírügynökség hozzátette, az Iraki Külügyinisztérium nyilvánosságra hozta, hogy a levelet Szíria bagdadi nagykövete Szattam Dzsadaan Al-Dandah adta át. Al-Jaafari hangsúlyozta a felek álláspontjai összehangolásának szükségességét és a két ország közötti együttműködés fejlesztését annak érdekében, hogy a problémákat politikai úton és egymás belügyeibe való beavatkozás nélkül rendezzék.

Al-Dandah bagdagi szíriai nagykövet elmondta, hogy Irak véleménye szerint a szíriai válságot a békés megoldás támogatásával kell rendezni, amiért a damaszkuszi kormány a kétoldalú együttműködés erősítésével törekedik a stabilitás megteremtésére.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, South Front

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑