Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2016. 12. 14.

Aleppo felszabadítása a terroristák végét jelenti

2016. 12. 14.

A szíriai erők és az őket támogató orosz légierő az északi Aleppo város felszabadításának utolsó szakaszához érkezett. Damaszkusz és szövetségesei egy nagyszabású offenzívát indítottak közel három héttel ezelőtt, hogy visszaszerezzék a militánsok kezén lévő várost. Aleppó lakosai az utcákra vonultak, hogy megünnepeljék a város teljes felszabadulására vonatkozó közelgő hivatalos bejelentést.

Catherine Shakdam, a londoni Shafaqna Intézet közel-keleti tanulmányokkal foglalkozó igazgatója azt mondta a Press TV-nek, hogy az orosz légierő által támogatott Szíriai Arab Hadsereg szembe tudott szállni a külföldi nyomással és sikerült kiszorítaniuk a terroristákat Aleppoból.

Aleppó felszabadítása a szíriai emberek szemében a takfiri terroristák végét jelenti, mert “ők (a szírek) legyőzték az országukban lévő fekete zászlós hadsereget”, nyilatkozta kedden Shakdam.

“Hatalmas győzelemként” írta le az aleppói diadalt, remélve, hogy a “Daesh fegyveresek elmenekülnek, és visszamennek oda, ahonnan jöttek.”

Azzal folytatta, hogy “ez nem csak a radikális vahabizmus feletti győzelem, hanem a szíriai emberekért vívott győzelem, mert ez a demokrácia, a szabadság és a méltóság győzelme és az ellenállás működésének megerősítése”.

A kommentátor szerint a szíriai Bashar Al-Assad elnökre úgy “fognak emlékezni, mint arra az emberre, aki szembeszállt a Daessel valójában”, és azt mondta rájuk, hogy: Nem.

aleppo-felszabaditasat-unneplo-sziriaiak

A szíriai erők és az őket támogató orosz légierő az északi Aleppó város felszabadításának utolsó szakaszához érkezett. Damaszkusz és szövetségesei egy nagyszabású offenzívát indítottak közel három héttel ezelőtt, hogy visszaszerezzék a militánsok kezén lévő várost. Aleppó lakosai az utcákra vonultak, hogy megünnepeljék a város teljes felszabadulására vonatkozó közelgő hivatalos bejelentést.

Miközben Szíria megszilárdítja a befolyását Aleppó fölött, addig Damaszkuszra nyomás nehezedett Szaúd-Arábia, Törökország, Katar és annyi sok más ország részéről, amelyek humanitárius kérdéseket feszegetve próbálták elérni, hogy leállítsák a katonai offenzívát Kelet-Aleppóban a militánsok életének megmentése érdekében, jegyezte meg.

Élesen bírálta a szaúdi királyságot, amiért a Közel-Keletet és különösen Szíriát elárasztotta vahabistákkal és takfiri ideológiával, hozzátéve: “Ha Szaúd-Arábia annyira odavan a vahabizmusért; akkor tartsa azt, tartsa azt a határain belül, mert mi nem akarjuk, elutasítjuk azt!”

Szíria 2011 márciusa óta helyszíne az erőszakos összecsapásoknak, amikor külföldi támogatású militánsok súlyos pusztításba kezdtek az arab országban.

Orientalista.hu – (Persianews, Press TV)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑