Geopolitika

2016. 12. 14.

Aleppo felszabadítása a terroristák végét jelentiA szíriai erők és az őket támogató orosz légierő az északi Aleppo város felszabadításának utolsó szakaszához érkezett. Damaszkusz és szövetségesei egy nagyszabású offenzívát indítottak közel három héttel ezelőtt, hogy visszaszerezzék a militánsok kezén lévő várost. Aleppó lakosai az utcákra vonultak, hogy megünnepeljék a város teljes felszabadulására vonatkozó közelgő hivatalos bejelentést.

Catherine Shakdam, a londoni Shafaqna Intézet közel-keleti tanulmányokkal foglalkozó igazgatója azt mondta a Press TV-nek, hogy az orosz légierő által támogatott Szíriai Arab Hadsereg szembe tudott szállni a külföldi nyomással és sikerült kiszorítaniuk a terroristákat Aleppoból.

Aleppó felszabadítása a szíriai emberek szemében a takfiri terroristák végét jelenti, mert “ők (a szírek) legyőzték az országukban lévő fekete zászlós hadsereget”, nyilatkozta kedden Shakdam.

“Hatalmas győzelemként” írta le az aleppói diadalt, remélve, hogy a “Daesh fegyveresek elmenekülnek, és visszamennek oda, ahonnan jöttek.”

Azzal folytatta, hogy “ez nem csak a radikális vahabizmus feletti győzelem, hanem a szíriai emberekért vívott győzelem, mert ez a demokrácia, a szabadság és a méltóság győzelme és az ellenállás működésének megerősítése”.

A kommentátor szerint a szíriai Bashar Al-Assad elnökre úgy “fognak emlékezni, mint arra az emberre, aki szembeszállt a Daessel valójában”, és azt mondta rájuk, hogy: Nem.

aleppo-felszabaditasat-unneplo-sziriaiak

A szíriai erők és az őket támogató orosz légierő az északi Aleppó város felszabadításának utolsó szakaszához érkezett. Damaszkusz és szövetségesei egy nagyszabású offenzívát indítottak közel három héttel ezelőtt, hogy visszaszerezzék a militánsok kezén lévő várost. Aleppó lakosai az utcákra vonultak, hogy megünnepeljék a város teljes felszabadulására vonatkozó közelgő hivatalos bejelentést.

Miközben Szíria megszilárdítja a befolyását Aleppó fölött, addig Damaszkuszra nyomás nehezedett Szaúd-Arábia, Törökország, Katar és annyi sok más ország részéről, amelyek humanitárius kérdéseket feszegetve próbálták elérni, hogy leállítsák a katonai offenzívát Kelet-Aleppóban a militánsok életének megmentése érdekében, jegyezte meg.

Élesen bírálta a szaúdi királyságot, amiért a Közel-Keletet és különösen Szíriát elárasztotta vahabistákkal és takfiri ideológiával, hozzátéve: “Ha Szaúd-Arábia annyira odavan a vahabizmusért; akkor tartsa azt, tartsa azt a határain belül, mert mi nem akarjuk, elutasítjuk azt!”

Szíria 2011 márciusa óta helyszíne az erőszakos összecsapásoknak, amikor külföldi támogatású militánsok súlyos pusztításba kezdtek az arab országban.

Orientalista.hu – (Persianews, Press TV)

, , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com