Cadmus fordítás Cadmus
Karácsony

2016. 12. 24.

Aleppoi Karácsony: Muszlimok és keresztények közösen ünnepelnek (videó)

2016. 12. 24.

Jézus Krisztus születése napján Aleppo újra feltámadt. A város összes etnikai és vallási közössége egy térre gyűlt össze, hogy közösen ünnepeljék a Megváltó eljövetelét ami 2016-ban Aleppo megváltásának a napja is egyben.

Több ezer ember gyűjt össze a Szeretet terén, ahol egy hatalmas Karácsonyfát állítottak. Győzelmi mámorban ünneplik a város kitartását, egységét és az ebből fakadó győzelmét. Aleppo városa öt éven át kitartott. Az emberek összefogása legyőzte a terrorizmust.

Nézz körbe mit látsz, muszlimok és keresztények, örmények, kurdok, alaviták, siíták, szunniták, szír-arámik, ortodoxok. Mindenki összegyült erre a környékre amit a Szeretet negyednek neveztek el. – mondta az egyik ünneplő szír férfi.

Aleppo a miénk lett, visszatértünk a régi élethez és jobb is lesz annál. Bármit is tehetnek ellenünk, mi kitartunk! Szíria kitart! Aleppo kitart! Kitart! Kitart!Aleppo Győzött! – mondta egy aleppoi asszony.

Isten segedelmével győztünk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy győztük. Isten hozza vissza az összes elmenkült szíriait. Jöjjenek vissza a testvéreink. – mondta egy másik aleppoi asszony.

Öt év elteltével Aleppo lakossága ismét szabad. Öt évnyi keserűség és háború után a város napok óta örömmámorban úszik.  A Szeretet terén összegyültek az aleppoiak, hogy köszönetet mondjanak a Szíriai Arab Hadseregnek, a szövetséges országoknak, hogy katonáik az  életüket adták Aleppo felszabadításáért.

Ezt a győzelemet Dr. Bashar Al-Assadnak, Hasan Nasrallahnak, és az iraki Hasd Al-Shaabi milíciának ajánljuk fel ajándékba. Üdvözöljük Iránt, és az orosz népet. – mondta egy ünneplő aleppoi.

Ahogyan aleppoi katonái harcoltak a város felszabadításáért, nekünk fiataloknak az a dolgunk, hogy újjáépítsük az városunkat visszaadjuk a büszkeségét és önbecsülését. – közölte egy fiatal aleppoi egyetemista lány.

Aleppo hosszú ideig ellenált. A hadseregnek és a lakosságnak köszönhetően győztünk. Mi győztünk. A mai napon mindannyian itt ünnepeljük Aleppo győzelmét. Itt vannak az ünnepek amik Isten segedelmével áldást és békét hoznak egész Szíriára. – üzente Szíriának egy aleppoi asszony.

Szerkesztőségünk nevében képletesen Aleppoból kívánok minden kedves olvasónknak, Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket!

Orientalista.hu – Kassab Adonis főszerkesztő

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑