Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2016. 10. 02.

Amerikai rakétákkal támadják Aleppot a terroristák

2016. 10. 02.

Az FSA az USA vezette koalíció által szállított tüzérségi rakétákat lőtt ki Aleppora.

“Nagyszerű minőségű” BM-21 rakéta sorozatvető rendszereket kaptak a “Szabad Szír Hadsereg” a Reuters-nak nyilatkozó militánsa szerint.

Külföldi államok egy Törökországban települő, amerikai támogatású koordinációs központban jóváhagyták és felgyorsították a “kiváló minőségű” tüzérségi rakéták leszállítását a Szíriában harcoló fegyvereseiknek.
A vahhabita fegyveres csoportok ellen az oroszok támogatásával Aleppoban zajló szíriai hadművelet éles amerikai bírálata után az FSA (“Szabad Szír Hadsereg) videókat tett közzé, amelyekben újonnan szállított “Grad” sorozatvető rakéták kilövése látható Aleppora.

A rakéták 122 milliméteres űrméretű nem irányított rakéták, amelyek repeszromboló robbanófejekkel vannak felszerelve, és hatótávolságuk 22 és 40 kilométer között változik

A “Szabad Idlebi Hadsereg” nevű fegyveres csoport közzétette felvételen kicsomagolt és összeszerelt rakéták láthatóak, mielőtt állítólag kilőtték a kormányerők állásaira a Handarat menekülttábor közelében, Észak-Aleppoban
A hét elején amerikai tisztségviselők közölték, hogy öböl-menti arab országok felfegyverezhették a szíriai “ellenzéket” kézi/vállról indítható légvédelmi rakétákkal (MANPADS).

Egy USA hivatalnok névtelenül nyilatkozta a Reuters-nek, hogy Törökország és Szaúd-Arábia felgyorsíthatják a kézi légvédelmi eszközök szállítását vahhabita fegyveres csoportoknak, válaszul a Dzsabhat Al-Nuszra/Dzsabhat Fateh Al-Sham terrorszervezet és a vele szövetséges csoportok ellen orosz támogatással folytatódó szíriai offenzívára.

Szerdán az USA Külügyminisztériumának szóvivője azt nyilatkozta, hogy extrémista támadások következhetnek be orosz érdekeltségek és éppen orosz városok ellen, a szíriai háború következményeként, és hogy “Oroszország hullazsákokban fogja hazaküldeni katonáit”.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑