Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2015. 01. 22.

Amikor az Egyesült Államok öngyilkos merénylőket akar kiképezni

2015. 01. 22.

Az USA hivatalosan is bejelentette, hogy 400 katonatisztek küld Szíria területére, hogy a kiképezzék az úgymond „mérsékelt ellenzéket”.

Négy éve, hogy Szíriában is megkezdték az arab tavasznak nevezett Közel-keleti újrafelosztást. Négy éve annak,hogy hirtelen Assad barátainak és szövetségeseinek a többsége elárulta őt és országát. Négy éve kezdődtek a zavargások Szíriában, ahol hirtelen napok alatt több kilométeres alagútrendszereken keresztül fegyverek és lőszerek tonnáit csempészték be az országba. Azóta hallgatjuk a szánalmasabbnál szánalmasabb ferdítéseket a szíriai ellenzékről. Szíria vezető politikusai hiába mondták az első naptól kezdve, hogy akik demokratikus ellenzéknek vallják magukat azok nem mások mint véreskezű terroristák.

Emlékezzünk csak az első fél évben el sem ismerték, hogy az ellenzéknek fegyvere van, pedig katonák és rendőrök százait végezték ki hidegvérrel, és tetteiket büszkén töltötték fel az internetes megosztóhelyekre. Idővel elismerték, a fegyveres csoportokat, de azt több mint két évig tagadták a médiumok, hogy külföldiek is harcolnának Szíriában a kormányerők ellen. Amikor már ezt se lehetett letagadni, akkor megalakították az ellenkormányt Isztambulban, és kitalálták a „ mérsékelt ellenzék” fogalmat.

Azóta, hogy az USA és szövetségesei elkezdték felfegyverezni és támogatni a szíriai fegyveres csoportokat, csak egyre szélsőségesebb irányzatok bukkantak fel a térségben, akik egyre brutálisabb eszközökkel próbálták a társadalmat terrorba tartani.

Ezek után nem értem kik azok a „ mérsékelt ellenzéki csoportok”? Gondolom nem az Iszlám Államra vagy a Nuszra Frontra gondoltak az amerikaiak?! Bár az előbbit repülőgépekről támogatják fegyverszállítmánnyal az utóbbit, az ENSZ jelentések is bizonyítják, hogy Izrael nyújt nekik katonai és orvosi támogatást.

Iszlám Front, Luwa Al-Umma, Iszlám Hadsereg, Szíriai Szabad Hadsereg, és még sorolhatnák hiszen több tucat fegyveres szervezet adja ki magát ellenzéki erőnek, közben terrorcselekményeket hajtanak végre a lakosság ellen ugyanúgy mint a Nuszra vagy az Állam.

Legutóbbi merénylet Homsz városában történt, ahol egy autóba rejtett pokolgépet robbantottak fel a terroristák. A a halottak száma egyenlőre ismeretlen de többségük egyetemista diák.

Az USA még ezek után is kiképzőtisztekkel akarja megerősíteni a fegyveres csoportokat, állítólag azért hogy felvegyék a harcot az Iszlám Állammal. Csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, a fent említett szerveztetek egyszer sem kerültek összetűzésbe az Iszlám Állammal, nagyon jól megférnek egymás mellett, ha volt is köztük konfliktus az általában a hadizsákmány elosztása miatt történt.

A lufi már rég kipukkant, már nem lehet eladni a szíriai konfliktus mintegy demokráciáért vívott szabadságharcot, már azt sem lehet állítani hogy nem külföldi érdekek mozgatják a terrorista csoportokat Szíria területén, sőt az általuk gerjesztett és finanszírozott terrorizmus lassan visszaüt is a párizsi merénylet óta mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a fenyegetés elérte Európát, elért bennünket is.

De az USA ennek ellenére még mindig „mérsékelt ellenzékieket” akar kiképezni a terrorista szervezetekből. Sajnos ennek majd mi is megisszuk a levét. Tegnap Homszban, pár napja Bagdadban, de holnap lehet,hogy Londonban vagy Brüsszelben robbantanak a mérsékelt ellenzékiek.

Meddig hagyjuk még,hogy a demokrácia és mindenféle szabadságok, emberi jogok nevében sárba tiporják  országok és népek szuverenitását és jövőjét?

orientalista.hu Sinoda

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑