Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 06. 22.

Assad közleménye az Al-Tabaka körzetében kialakult helyzetről

2016. 06. 22.

A Szíriai Arab Hadsereg felhagy az Al-Tabaka légi bázis felszabadítására indított ISIS ellenes hadművelettel.

Az “Iszlám Állam” terrorszervezet nagy nyugat-rakkai ellenoffenzíváját követően úgy tűnik, a Szíriai Arab Hadsereg főparancsnoksága arra kényszerült, hogy visszavonulásra adjon ki parancsot az Ithrija-Rakka országút mentén a nyugat-rakkai területsáv elvágásának megelőzése érdekében.

Miközben a Szíriai Arab Hadsereg magasabb parancsnokai új hadműveleti terveket készítenek, úgy tűnik a kormányerők ideiglenesen felhagynak azzal, hogy felszabadítsák az Al-Tabaka légi támaszpontot az “Iszlám Állam” nevű terrorentitás uralma alól.

Az Al-Tabaka körzetében kialakult hegylzetről Dr. Bashar Hafez Al-Assad a Szíriai Arab Köztársaság elnöke és a Szíriai Fegyveres Erők főparancsonka adott ki közleményt:

Igaz, hogy a Szíriai Fegyveres Erők és szövetségeseik visszavonultak a legközelebbi biztosított álláspontig miután nyolc kilométerre közelítették meg az Al-Tabaka légi támaszpontot.

Az Al-Tabaka hadjárat, ami Al-Rakka városát célozta, eddig minimális személyi veszteséggel járt, a cél az, hogy így is maradjon; az előrehaladó csapatokat nagy számú öngyilkos merénylő vezette és robbanóanyagokkal megrakott teherautókkal támadták meg, amennyiben nem vonulnak vissza, hátulról bekerítették volna őket.

A csapatok nagyobbik része ebben a körzetben a Szíriai Arab Hadsereg katonája, orosz katonai tanácsadók jelenlétével és szíriai félkatonai alegységek támogatásával. A Szíriai Arab Hadsereg hadműveletben résztvevő katonái alaposan ki lettek választva, magasan kiképzett és rendkívül tapasztalt személyi állomány, ezeknek a katonáknak a nagyobbik része már 5 éve harcol és a hadműveletre külön felkészítést kaptak. Sokra képesek és a harctéri parancsnokság teljesen tisztában van a lehetőségekkel és a helyzettel.

Az ilyen kötöttségek gyakoriak a katonai műveletekben és nincs szükség aggodalomra. A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei nem fognak megállni Al-Tabakaban, emiatt ne aggódjanak, nem fognak megállni amíg el nem érik.

Mindig emlékezzenek erre: „Az aggodalom nem jelent félelmet, csak felkészülés az összecsapásra.”

A Szíriai Arab Fegyveres Erők főparancsnoka, Bashar Hafez Al-Asszad

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑