Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2018. 08. 20.

Az 5. Támadó Hadtest részt fog venni az Idleb tartományért vívott csatában

2018. 08. 20.

Augusztus 16-án a Nyugat-Szíriában működő, megszálló militáns csoportok “háborús övezetnek” nyilvánították Banesz, Birnah, Al-Ottomani, Hwair Al-Eisz, Tell Badzsir, Dzsudajdah, Zummar és Dzsizrea falvakat Aleppo tartomány délnyugati részén, valamint 48 órán belül a térség elhagyására utasították a megmaradt polgári lakosságot.

Ezenkívül a Hajat Tahrir Al-Sham (korábban Dzsabhat Al-Nuszra, a szíriai Al-Kaida frakció) és a Turkesztáni Iszlám Párt erősítést küldtek Délnyugat-Aleppoba.

Helyi források a militáns csoportok most zajló előkészületeihez kapcsolták a fejleményeket amelyek célja, hogy megelőzzék a Szíriai Arab Hadsereg lehetséges támadását az uralmuk alatt lévő területek ellen Nyugat-Szíriában.

Eközben az orosz támogatással működő 5. Támadó Hadtest négy egysége – az Aszad Pajzs, a Mhardehi Alakulatok, az ISIS Vadászok és a Baasz Zászlóaljak – Hama tartomány északi részébe települtek. Ezt megelőzően a különleges erőkhöz tartozó Tigris Alakulatok legalább négy menetoszlopa harckocsikkal és tüzérségi eszközökkel, érkezett meg ugyanebbe a térségbe.

Vahhabita militáns források szerint a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei folytatták a tüzérségi csapások mérését az úgynevezett “ellenzéki” állásokra Észak-Hamaban és Dél-Idlebben.

Miközben Törökország aktívan azon dolgozik, hogy megelőzze a Szíriai Arab Hadsereg lehetséges előretörését a térségben, a hadszíntéri helyzet nyilvánvalóan a katonai konfliktus kiterjedéséhez vezet.

Az Al-Szuwejda és Damaszkusz tartományok közigazgatási határán húzódó sivatagos térségben a Szíriai Arab Hadsereg tovább támadta az ISIS terrorszervezet megmaradt sejtjeinek állásait Al-Szafa körzetében. A szíriai kormánycsapatok elfoglaltak néhány állást Ardh Szafatól délnyugatra és tovább nyomultak Ardh Al-Banat, Dursz és Szhir Tur Al-Hawijah felé.

Augusztus 16-án az Iraki Légierő bejelentette, hogy F-16 vadászbombázói újabb légi támadást hajtottak végre az ISIS terrorszervezet ellen Kelet-Szíriában. A nyilatkozat szerint a légi támadás célpontja a terrorista entitás egyik vezetési pontja volt, ahol több ISIS terrorista meghalt és megsebesült, valamint a terrorszervezet kémei, akik Irak területén tervezett merényletek elkövetésére készültek fel.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg 

Forrás: SouthFront.org

 

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑