Terrorizmus

2021. 01. 08.

Az amerikai hadsereg hatvan terroristát szabadított ki szíriai börtönökből

Az amerikai megszálló erők az Iszlám Állam hatvan tagját szabadították ki különböző börtönökből Hasakah kormányzóság területén. A kiszabadított terroristákat a szíriai-jordániai határ közelében lévő Al-Tanf amerikai bázisra szállították.

Helyi források szerint az amerikaiak tíz terroristát szabadítottak ki a Camp Bolghar nevű börtönből, ami Al-Shdadi várostól keletre található és ötven terroristát az Al-Thanaweyah Al-Senaeyeh börtönből. Őket az Al-Shdadi városa mellett lévő illegális amerikai bázisra szállították.

A börtönökből kihozott terroristákat páncélozott járművekkel szállították Al-Shadai városába, majd onnan helikopterekkel az Al-Tanf amerikai bázisra.

A kiszabadított terroristák között volt az iraki állampolgárságú Kazem Hasan Al-Jalqal aki a robbanóanyagok szakértője és a szintén iraki állampolgár Kherfan Jaddoa Al-Hamad aki a rögtönzött robbanóeszközök (IED) szakértője.

Helyi források és szakértők szerint az Egyesült Államok  Iszlám Állam terroristáit használja fel a térségben katonai műveletekre és puccskísérletekre.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Syria Insider)

Sharing is caring!

, , , , , , , ,
Back to Top ↑