Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 12. 07.

Az amerikai hadsereg Irakba szállítja át terroristák családjait Szíriából

Az amerikai megszálló erők továbbra is folytatják több száz ISIS terrorista család átszállítását a szíriai Hasakah tartományban lévő Al-Hol táborból Irakba.
A SANA hírügynökség beszámolója szerint az amerikai csapatok szerdán több mint 600 nőt és gyerekeket szállítottak át az Al-Hol táborból Irakba.
A megfigyelők szerint 5 amerikai katonai jármű (Humvee) 30 katonával érkezett Irakból a szíriai Haszaka tartományban lévő illegális amerikai repülőtérre Kharb Al-Jeer térségébe. Ezzel egy időben a török hadsereg járművei érkeztek a szintén Haszaka tartományban lévő Mraikiz faluba.
A hírek szerint a török konvoj 3 tankból, 5 katonai terepjáróból, 4 csapatszállítóból és 4 páncélozott harci járműből állt és déli irányba haladtak tovább Al-Dawodiya, Tal Mohammad és Aneeq Al-Hawa falvak felé.
A török megszálló erők és zsoldosaik több iskolát, középületet és kulturális központot katonai célokra alakítottak át a falvakban. A törökök ugyanis szeretnék megváltoztatni a népesség összetételét és több megszállt települést egyszerűen kiürítenek. Ehhez pedig erőszakot alkalmaznak és a kiürített házakba a törökbarát terroristákat és azok családjait költöztetik.
Orientalista.hu-Al-Isfahani (SANA)

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑