Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 12. 07.

Az amerikai hadsereg Irakba szállítja át terroristák családjait Szíriából

2019. 12. 07.

Az amerikai megszálló erők továbbra is folytatják több száz ISIS terrorista család átszállítását a szíriai Hasakah tartományban lévő Al-Hol táborból Irakba.
A SANA hírügynökség beszámolója szerint az amerikai csapatok szerdán több mint 600 nőt és gyerekeket szállítottak át az Al-Hol táborból Irakba.
A megfigyelők szerint 5 amerikai katonai jármű (Humvee) 30 katonával érkezett Irakból a szíriai Haszaka tartományban lévő illegális amerikai repülőtérre Kharb Al-Jeer térségébe. Ezzel egy időben a török hadsereg járművei érkeztek a szintén Haszaka tartományban lévő Mraikiz faluba.
A hírek szerint a török konvoj 3 tankból, 5 katonai terepjáróból, 4 csapatszállítóból és 4 páncélozott harci járműből állt és déli irányba haladtak tovább Al-Dawodiya, Tal Mohammad és Aneeq Al-Hawa falvak felé.
A török megszálló erők és zsoldosaik több iskolát, középületet és kulturális központot katonai célokra alakítottak át a falvakban. A törökök ugyanis szeretnék megváltoztatni a népesség összetételét és több megszállt települést egyszerűen kiürítenek. Ehhez pedig erőszakot alkalmaznak és a kiürített házakba a törökbarát terroristákat és azok családjait költöztetik.
Orientalista.hu-Al-Isfahani (SANA)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑