Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 08. 16.

Az amerikai támogatású SDF szerint nincsenek tárgyalások és együttműködés a damaszkuszi kormánnyal

2018. 08. 16.

Augusztus 13-án a “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) médiaszolgálata kiadott egy hivatalos nyilatkozatot a török médiában megjelent hírekkel kapcsolatban, miszerint a szíriai Kurd Népi Védelmi Bizottságok (YPG) és a törökországi Kurd Munkáspárt (PKK) 1300 milicistája részt fog venni a Szíriai Arab Hadsereg tervezett hadműveletében.

“Legutóbb sok szó esett a Szíriai Demokratikus Erők részvételéről abban a hadműveletben, amelyet elmondások szerint a szíriai rendszer indítana Idleb tartományban. Ezen kívül sok pletykát tett közzé sok elfogult médium ebben a témában.”

“Kinyilvánítjuk, hogy az ilyen pletykák tévesek, a részvételünk az ilyen műveletekben, a tárgyalások és az együttműködés a szíriai rendszerrel sem igazak” – állította az SDF a honlapján.

Van néhány érdekes részlet ebben a nyilatkozatban:

A török média azt állította, hogy a YPG és a PKK 1300 tagja, nem az SDF, fog részt venni a Szíriai Arab Hadsereg állított hadműveletében. Így az augusztus 13-án kiadott nyilatkozatában az SDF közvetlenül önálló entitásként mutatja önmagát, amely egy másik márkanév amit a szíriai YPG és a PKK számára alkottak. Ez amit Ankara ismételten hangoztat a nyilvánosság előtt.

Az SDF tagadott minden jelentést, ami a szíriai kormány és az SDF közötti tárgyalásokról szól. Az augusztus 13-án kiadott nyilatkozat ellentmond a helyszíni, valódi tényeknek. Például július végén a “Szíriai Demokratikus Tanács” (SDC) magas rangú küldöttsége – ez az SDF politikai szárnya – meglátogatta Damaszkuszt, hogy tárgyaljon a szíriai kormánnyal.

Hivatalos szinten, a szíriai kurd többségű SDF törekszik rá, hogy fenntartsa magáról az USA megbízható “partnerének” látszatát és a fősodratú média szóhasználatát alkalmazza a sajtómegjelenései során. Ez a megközelítés, főleg ha kreativitás nélkül alkalmazzák, okozhat olyan helyzeteket, amikor az SDF hivatalos nyilatkozatai ellentmondanak az SDF tagszervezetei harctéri cselekedeteinek.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, South Front

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑