Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2021. 09. 17.

Az amerikaiak blokkolják a terroristák elleni műveleteket Irakban

2021. 09. 17.

Az Egyesült Államok folyamatosan megakadályozza, hogy az iraki népi mozgósítású erők (Hashd Al-Shaabi)  drónok segítségével felderítő műveleteket hajtsanak végre az Iszlám Állam terrorszervezet ellen. 

Erről Qasim Al-Kariti, a Hashd 41. Dandárjának parancsnoka számolt be az iraki Al-Maalumah hírügynökségnek. A parancsnok szerint amerikai erők támogatást nyújtanak a terrorista csoportoknak és ezt könnyedén meg is tudják tenni, hiszen még mindig ők ellenőrzik az iraki légteret.

A népi mozgósítású erők könnyedén meg tudnák figyelni a terroristák mozgását és tevékenységét, hiszen minden technikai eszköz adott erre. Felderítő drónjaik éjjellátó eszközökkel is fel vannak szerelve.

Erre elsősorban az iraki Salaheddin kormányzóság területén lenne szükség, ahol a legjelentősebb az Iszlám Állam tevékenysége.

Az amerikaiak azonban zárt légtérré nyilvánították azokat területeket ahol a terrorista csoportok legfontosabb bázisai és rejtekhelyei vannak.

Az amerikai légierő időnként légicsapást mér azokra az iraki csapatokra akik a terroristák ellen hajtanak végre műveleteket. Ilyen légicsapások az utóbbi időben többször is előfordultak az iraki-szíriai határ térségében ahol az iraki népi mozgósítású erők akadályozzák a terrorista csoportok mozgását a két ország között.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Press TV)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑