Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2019. 04. 17.

Az Egyesült Államok az Iszlám Államot használja fel az iraki csapatok elleni támadásra

Iraki tisztviselők szerint az Anbar kormányzóságban lévő Ain Al-Assad és Al-Habaniyeh amerikai támaszpontokat új fajta támadásra használják fel az iraki csapatok ellen. Ezt Qusai Al-Anbari, a Badr Mozgalom Anbarban lévő csoportjának szóvivője nyilatkozta a Muraseloon híroldal számára.

Qusai Al-Anbari szerint az amerikaiak pásztoroknak és különböző törzsi személyeknek öltöztetik be az Iszlám Állam terroristáit, hogy támadásokat hajtsanak végre az iraki erők és civilek ellen Anbarban.

A Badr Mozgalom tagjai és az iraki rendőrség több ISIS tagot is letartóztattak, akik pásztoroknak öltözve készültek rajta ütni az iraki csapatokon. A mozgalom tisztségviselői figyelmeztettek az amerikai csapatok gyanús viselkedésére a nyugati sivatagos részeken ahol az Egyesült Államok már korábban is támogatta az ott állomásozó terrorista csoportokat.

A szóvivő arra is figyelmeztetett, hogy az amerikai hadsereg több száz ISIS tagot képzett ki Anbar kormányzóságban, akiket Szíriából menekítettek át iraki területekre. Őket arra készítik fel, hogy ismét csapást mérjenek a már viszonylag stabilnak mondható iraki biztonsági helyzetre.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Muraselon)

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑