Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2019. 04. 17.

Az Egyesült Államok az Iszlám Államot használja fel az iraki csapatok elleni támadásra

2019. 04. 17.

Iraki tisztviselők szerint az Anbar kormányzóságban lévő Ain Al-Assad és Al-Habaniyeh amerikai támaszpontokat új fajta támadásra használják fel az iraki csapatok ellen. Ezt Qusai Al-Anbari, a Badr Mozgalom Anbarban lévő csoportjának szóvivője nyilatkozta a Muraseloon híroldal számára.

Qusai Al-Anbari szerint az amerikaiak pásztoroknak és különböző törzsi személyeknek öltöztetik be az Iszlám Állam terroristáit, hogy támadásokat hajtsanak végre az iraki erők és civilek ellen Anbarban.

A Badr Mozgalom tagjai és az iraki rendőrség több ISIS tagot is letartóztattak, akik pásztoroknak öltözve készültek rajta ütni az iraki csapatokon. A mozgalom tisztségviselői figyelmeztettek az amerikai csapatok gyanús viselkedésére a nyugati sivatagos részeken ahol az Egyesült Államok már korábban is támogatta az ott állomásozó terrorista csoportokat.

A szóvivő arra is figyelmeztetett, hogy az amerikai hadsereg több száz ISIS tagot képzett ki Anbar kormányzóságban, akiket Szíriából menekítettek át iraki területekre. Őket arra készítik fel, hogy ismét csapást mérjenek a már viszonylag stabilnak mondható iraki biztonsági helyzetre.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Muraselon)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑