Cadmus fordítás Cadmus
Egyiptom

2019. 12. 13.

Az egyiptomi haditengerészet hadgyakorlatot kezdett a Földközi-tengeren

2019. 12. 13.

Az egyiptomi haditengerészet egységei hadgyakorlatot kezdtek a Földközi-tengeren, melyen hadihajók ellen bevethető rakétákat is tesztelnek. A gyakorlat során a haditengerészet bemutatja képességeit, melyekkel meg tudja védeni az egyiptomi gazdaság számára jelentős területeket a szárazföldön túl a tengeren is.

A hadgyakorlaton az egyiptomi haditengerészet ,,Mistral,, típusú harci helikopterei is részt vesznek és gyakorolják a tengeri célpontok elleni támadásokat. A haditengerészet egységei pedig tesztelik a ,,Harpoon,, típusú rakétákat, melyeket tengeri célpontok ellen lehet sikeresen alkalmazni. A rakéta hatótávolsága 130 kilométer.

Az egyiptomi haditengerészet parancsnoksága szerint a hadgyakorlatra azért van szükség, hogy különböző modern haditechnikai eszközöket teszteljenek. Ezek segítségével pedig fenn tudják tartani a biztonságot a tengeren és meg tudják védeni Egyiptom gazdasági érdekeit. Ez a gyakorlat egyben az ország katonai stratégiájának is a része, melynek célja, hogy folyamatosan fejlesszék a fegyveres erők képességeit. Ezt Ahmed Khaled admirális, az egyiptomi haditengerészet parancsnoka nyilatkozta a sajtó számára.

Orientalista.hu-Al-Isfahani Kairó, Egyiptom (Al-Ahaly, alahalygate.com)

 

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑