Cadmus fordítás Cadmus
Hírszerzés

2021. 01. 02.

Az iraki hírszerzés szerint az Egyesült Államok háborús indokot keres Irán ellen

2021. 01. 02.

Mohamed Javad Zarif iráni külügyminiszter pénteken egy Twitter üzenetben számolt be arról, hogy ihírszerzési információk szerint az Egyesült Államok okot kreál egy Irán elleni háborúhoz.

A COVID elleni harc helyett az Egyesült Államok dollár milliókért B52- es bombázókat és tengeri flottát küld a mi térségünkbe – írta az iráni külügyminiszter Twitter üzenetében.

Zarif külügyminiszter szerint az iraki hírszerzés információi arra utalnak, hogy az amerikaiak okot keresnek egy Irán elleni háborúra. Mindezt napokkal azelőtt, hogy Donald Trump amerikai elnök átadná a hatalmat.

Trump elnök és Mike Pompeo amerikai külügyminiszter már többször is utaltak arra, hogy szerintük Irán áll a bagdadi amerikai nagykövetség elleni rakétatámadások mögött. Azonban ez most, ahogyan korábban is, csupán egy ,,false-flag,, műveletnek tűnik.

Az amerikai nagykövetségnek is helyet adó Zöld Zónában napokkal ezelőtt 5 rakéta csapódott be. A támadásra eddig senki se vállalta a felelőséget, azonban az amerikai kormány  bizonyíték nélkül azonnal Iránt vádolta meg.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑