Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2019. 02. 23.

Az iraki titkosszolgálatok 13 francia állampolgárságú terroristát tartóztattak le

2019. 02. 23.

Az iraki titkosszolgálatok 13 francia állampolgárságú terroristát tartóztattak le, akik az Iszlám Állam terrorszervezet tagjai voltak és korábban Szíriában tevékenykedtek.

Az iraki Al-Forat csatorna biztonsági forrásokra hivatkozva kijelentette, hogy az elfogott 13 francia állampolgárságú terrorista között az Iszlám Állam vezetői is vannak, akik Szíriában irányítottak különböző műveleteket.

A műveletet két nappal ezelőtt hajtották végre az iraki biztonsági erők, melynek során együttműködtek a török titkosszolgálattal is. Ugyanis az elfogott személyek egy részét Törökországban tartóztatták le. Az iraki csatorna forrásai szerint ez a legnagyobb csoport Iszlám Államhoz tartozó terrorista, akiket az utóbbi időben elfogtak. Az elfogott személyek Salaheddin, Kirkuk és Diyala kormánzóságokban, valamint a fővárosban Bagdadban kerültek letartóztatásba.

A kurd Szíriai Demokrtikus Erők (SDF), az Egyesült Államok támogatásával korábban már több tucat terroristát adott át Iraknak, akiket Szíriában a Deir Ezzor körül harcokban fogtak el. Az Anbar kormányzóságban működő törzsi erők parancsnoka az iraki Al-Furat News számára elmondta, hogy nekik, és az iraki hadsereg 7. dandárjának összesen 151 terroristát adott át az SDF. Közülük 22 fő az Iszlám Állam nevű szervezet valamilyen szintű parancsnoka.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (Arabic.RT.com, alforatnews.com)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑