Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2018. 07. 20.

Az iráni vezérkari főnök ellátogatott az afgán-pakisztáni határra

2018. 07. 20.

Az Iráni Fegyveres Erők vezérkari főnöke Mohamed Hossein Baqeri vezérőrnagy ellátogatott Pakisztán észak-nyugati határvidékére. Megtekintette a pakisztáni erők határvédelmi tevékenységét, mely fontos a terrorizmus elleni harc szempontjából.

A látogatásra, mely a Khayber Pakhtunkhwa tartományban történt, magas rangú pakisztáni katonai vezetők kísérték el. Az iráni katonai vezető egy hat órás látogatásra érkezett az Afganisztánnal határos törzsi területre. A látogatás jó alkalom volt arra, hogy az iráni és a pakisztáni katonai vezetők megvitassák a terrorelhárítás területén szerzett tapasztalataikat.

Baqeri vezérőrnagy hétfőn érkezett hivatalos látogatásra Pakisztánba, melynek során több magas rangú állami és katonai vezetővel tárgyalt. A két ország ugyanis az utóbbi időben jelentős mértékben együttműködik a terrorizmus elleni harcban és a két ország közötti határ védelmében.

A pakisztáni-afgán határvidék megtekintése pedig kiemelten fontossággal bír, hiszen Pakisztán jelentős sikereket ért el a határ menti törzsi területeken az Al-Kaida és más terrorista csoportok elleni harcban.

A törzsi területek ugyanis sokáig a terrorizmus melegágyai voltak ahol szabadon jártak át a terroristák egyik országból a másikba. Szabadon folyt a fegyver és kábítószer kereskedelem, valamint az Al-Kaida fegyveresei innen kaptak erősítést az Afganisztánban folyó harcok során.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑