Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2021. 04. 11.

Az Iszlám Állam egyik legnagyobb lőszerraktárát semmisítették meg Irakban

2021. 04. 11.

Az iraki biztonsági erők pénteken bejelentették, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet egyik legnagyobb lőszerraktárát találták meg az Al-Ayadiyah hegységben Tal Afar körzetében.

Az Al-Sumaria TV információi szerint az iraki hadsereg 15. Hadosztályához tartozó 73. Dandár 2. Zászlóalja végzett felderítő tevékenységet Tal Afar körzetében, ahol korábban már tudomásuk volt egy, a fegyveres iszlamisták által hátrahagyott raktárról. Ez az amit a katonáknak sikerült megtalálniuk.

A hadsereg szerint a raktárban 82, és 120 miliméteres aknavető gránátokat és egyéb tüzérségi lövedékeket találtak. Ezek között voltak 155 miliméteres tüzérségi lövedékek is. Ezen kívül nagy mennyiségű kézigránát is volt az elhagyatott raktárban, melyet az iraki katonák felrobbantottak.

Az iraki kormány 2017 decemberében jelentette be, hogy győzelmet arattak az Iszlám Állam terrorszervezet felett és felszabadították Irak megszállt területeit. Azonban az iszlamista fegyvereseknek maradtak még alvó sejtjei és raktárai az országban, ugyanis ők a visszatérésre készülnek. Az Egyesült Államok és más nyugati országok pedig mind a mai napig támogatják őket.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑