Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2022. 08. 08.

Az izraeli hadsereg kiüríti Sderot városát (videó)

2022. 08. 08.

Az izraeli híroldalak arról számoltak be, hogy az izraeli hadsereg kiüríti Sderot város egy részét a folyamatos rakétatámadások miatt.

Az izraeli hadsereg péntek óta harcol a palesztin ellenálló csoportok ellen, miután egy, a Gáza övezetet ért izraeli légitámadás után a palesztin csoportok rakétákkal válaszoltak Izraelnek.

Az izraeli ,,Vaskupola,, elnevezésű légvédelmi rakétarendszer ráadásul csupán a kilőtt ellenséges rakéták felét semmisítette meg eddig. Így a Gáza övezethez közeli izraeli települések igen jelentős veszélynek vannak kitéve.

Az Iszlám Dzsihád szerint élhetetlen hellyé teszik az izraeli városokat

Abu Hamza, az Iszlám Dzsihád palesztin hazafias mozgalom katonai szóvivője kijelentette, hogy rakétáikkal élhetetlen hellyé teszik a megszállt palesztin területeken felépített izraeli városokat.

Ezen kívül felszólította a megszállt területeken élő palesztinokat, hogy csatlakozzanak az ellenállás harcához Izrael ellen.

,,Felszólítjuk a Ciszjordániában és az 1948-ban megszállt területeken élőket, hogy csatlakozzanak a harcunkhoz.,,
Az izraeli hadsereg és a palesztin ellenállás péntek óta harcol egymással miután a Gáza övezetet ért légitámadás után a palesztin ellenálló csoportok rakétatámadással válaszoltak Izraelnek.

Az Iráni Forradalmi Gárda szerint Izrael nagy árat fog fizetni a Gáza elleni támadásért

Az Iráni Forradalmi Gárda nyilatkozatot adott ki, melyben kijelentették, hogy Izrael nagy árat fog fizetni a Gáza övezet ellen indított légitámadások miatt.

Az izraeli légierő pénteken indított támadást a Gázai-övezetben lévő célpontok ellen. A támadásnak azonban eddig számos civil áldozata van, köztük idősek és gyerekek.

A támadásra válaszul a palesztin ellenálló csoportok rakéta támadásokkal válaszoltak, melyeket közeli izraeli településekre lőttek ki.

A 2021 májusában, több napig tartó, szintén a Gáza övezetben lezajlott palesztin-izraeli konfliktus során kiderült, hogy a palesztin csoportok a korábbiaknál fejlettebb rakétákat használnak az izraeli célpontok elleni támadásokhoz.

A fejlett rakéta technológia pedig feltehetőleg az Iráni Forradalmi Gárdától származik.

Ismét izraeli telepesek hatoltak be az Al-Aksza mecset területére

A pénteken kirobbant és azóta is zajló újabb izraeli-palesztin konfliktust tovább fokozza az illegális izraeli telepesek behatolása az Al-Aksza mecset területére.

Vasárnap reggel több tucat izraeli telepes az izraeli rendőrség biztosításával behatolt az Al-Aksza mecsethez tartozó térre, mellyel a muszlim hívőket és az egész palesztin népet provokálják.

A palesztin ellenálló csoportok azonban figyelmeztettek arra, hogy ennek a lépésnek komoly következményei lesznek. 2021 májusában hasonló események miatt tört ki az izraeli hadsereg, valamint a palesztin ellenálló csoportok között zajló, és napokig tartó fegyveres konfliktus. Abban az időszakban is folyamatosan törtek be izraeli telepesek a mecset környékére és meg is próbálták felgyújtani az Al-Aksza mecsetet.

A Hamasz válaszolt a Gáza övezetet ért izraeli agresszióra

A palesztin Hamasz ellenállási mozgalom több rakétát is kilőtt a megszállt palesztin területeken lévő illegális izraeli telepek ellen. Az övezethez közeli izraeli településeken, valamint Tel-Avivban megszólaltak a légvédelmi szirénák.

Az Al-Jazeera híroldal szerint péntek este a palesztin ellenállás több mint 80 rakétát lőtt ki az ún. ,,izraeli területek,, irányába, ahol a ,,Vaskupola,, elnevezésű légvédelmi rakétarendszer körülbelül 45 rakétát semmisített meg ezekből.

A Hamasz mozgalom válaszlépéseinek előzménye az volt, hogy az izraeli légierő pénteken több légicsapást is végrahajtott a Gáza övezet ellen, melyben 15 civil életét veszítette és 35 fő megsebesült. Az áldozatok között van egy 5 éves palesztin kislány is.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Quds News Network)

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑