Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2015. 11. 18.

Az SSNP és keresztény önvédelmi egységek nagy erejű támadást kezdtek Mahin felszabadításért

2015. 11. 18.

A hétvége folyamán a Szíriai Szociális Nemzeti Párt (SSNP) katonai szárnya együttműködve a Szíriai Nemzetvédelmi Erők Szadad városi egységével és a Gozarto Véderővel (Sootoro/Asszír keresztény milícia) egy nagy erejű hadműveletben kezdtek a kelet-homszi Mahin település felszabadítsására miután az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezet fegyveresei októberben megszállták.

A Szíriai Fegyveres Erők (a nemzetvédelmiek jogilag a Fegyveres Erők részei, annak ellenére hogy főleg helyi területvédelmi egységekből állnak) szombaton kezdték támadásukat az ISIS védelmi állásai ellen Dzsabal Al-Hazzm (Hazzm-hegység) területén, ahol ellenőrzésük alá vonták ezt a tagolt, nehéz terepet a Szadad-mahin útvonal mentén.

Dzsabal Al-Hazzm elfoglalása után a Szíriai Fegyveres Erők a kis Hawarin falura összpontosították figyelmüket, amely közvetlenül északra fekszik Mahintól és keletre a szír ortodox keresztény Szadad várostól Homsz tartomány keleti részén.

Hétfőn reggel a Szíriai Szociális Nemzeti Párt katonai szárnya a Gozarto Véderő támogatásával lecsapott az ISIS terroristák védelmi állásaira a kis Al-Hadath faluban, amelyet később kemény harcban teljesen elfoglaltak az ISIS terroristáktól.

Az ISIS terrorszervezet halálra szánt abban, hogy megtartsa az elmúlt hónapban megszállt területet; azonban Szíriai Fegyveres Erők biztosítani fogják nekik a várt halált, mert bizonyították hogy képesek visszaverni és semlegesíteni a megszállókat ezen az kelet-homszi arcvonalon.

 Jelenleg a Szíriai Fegyveres Erők Hawarin északi peremén támadják az ISIS terroristákat; amikor befejezték a tisztogatást olyan helyzetben kerülnek, hogy kiterjedt támadást tudnak indítani a lakosok által elhagyott ISIS megszállás alatt lévő Al-Kariatain (Qaryatayn) ellen.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑