Cadmus fordítás Cadmus
Nap idézete

2014. 10. 29.

Bashar Al-Assad elnök beszéde a beiktatásán (részlet)

2014. 10. 29.

Az események összefüggnek egymással és annak a sorozatnak a részei ami egyetlen célt szolgál a palesztin ügy elfeledését. Ezek az országok minden pénzükkel ezt a célt finanszírozzák.

Ma Gázában ugyan azt a szerepet töltik be, mint amit Szíriában is tesznek. Míg Gázában az izraeli terrorizmus, addig itt nálunk több mint 83 országból származó terrorizmus által teszik ugyanazt!

Az eszközök megváltozhatnak, de a cél az ugyan az. Ahogyan a mester is ugyan az.Úgy gondolják, hogy majd közülünk sokaknak elterelik a figyelmét azzal ami Szíriában zajlik, akkor nem fogunk törődni Gázával. Azt hiszik ha bajt és válságot zúdítanak ránk, akkor már nem foglalkozunk Gázával.

Néhányan pedig gúnyolódnak azon amit Izrael művel a palesztinokkal. Azt gondolják, hogyha néhány palesztin kevésbé volt hűséges hozzánk annak ellenére, hogy Szíria generációkon keresztül támogatta a palesztinokat , akkor hátat fordítunk nekik.

Mindenesetre mind kettő viselkedés naiv. Mert mind az ami Szíriában, és az egész régióban történik az közvetlenül kapcsolódik a palesztin eseményekkel, és a palesztin földel. Ezért ha bárki is azt hinné hogy biztonságban élhetünk, megfeledkezve a palesztin ügyről, az nagyot téved. Palesztina marad mindig a fő ügyünk.

Kiindulva az elvekből, kiindulva a valóságból, és abból amit ez a valóság követel, összefüggés van a között ami Szíriában és Palesztinában történik. Főleg hogy mindannyian tudjuk, hogy a világ, és a térség politikája a Palesztinában zajló eseményeket követi.

Bashar Al-Assad elnök  2014.július.16.

orientalista.hu

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑