Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2016. 12. 19.

Betegszállító buszokat égettek a nyugat támogatását élvező iszlamisták (képek, videó)

2016. 12. 19.

Több buszt gyújtottak fel a  nyugat által támogaott iszlamisták, amelyek betegeket és sérülteket szállítottak volna a kormány fennhatósága alatt lévő területekről Idlib tartományba.

A konvoj a “mérsékelt ellenzéknek” nevezett iszlamisták által ostromolt Foah-ba és Kefraya-ba tartott – írta a bbc.com.

A kormánypárti erők arra kérik az embereket, hogy engedélyezzék Aleppo keleti részén az evakuálás újraindítását. A jelentések szerint még mindig több ezer civil várja, hogy elhagyhassa a várost. Az előzetes tervek szerinti evakuálás pénteken mondott csődöt, így civilek  élelem és szállás nélkül rekedtek az utak mentén.

.

Az új kiürítési terv körüli viták okozta késések ellenére a konvojok állítólag mind Aleppo keleti részébe, mind pedig a kormányerők által felügyelt faluba, Idlibbe is tartottak.

A Russia Today jelentése szerint az iszalmisták hat buszt támadtak meg és gyújtottak fel útközben. Arról számoltak be, hogy a Dzsabhat Fateh Al-Sham által vezetett, korábban Nusra Front néven ismert iszlamista csoport megakadályozta, hogy a buszok bejussanak a városokba.

Szíriai állami média szerint „a fegyveres terroristák” öt buszt támadtak meg és gyújtottak fel. A iszlamist csoportok közül még senki nem kommentálta a támadást.

Orientalista.hu – Zenobia (RT, Hirado,hu, BBC)

Megosztom:

, , , , , , ,




Back to Top ↑