Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2021. 03. 05.

Birkatolvajjá lett “szent harcosok” – A Szíriai Arab Hadsereg csapásai alatt az ISIS terrorista sejtek

2021. 03. 05.

A Szíriai Arab Hadsereg folyamatos nyomás alatt tartja a bujkáló ISIS terroristákat, akik utánpótlásaikat vesztve rettegett “szent harcosokból” hétköznapi birkatolvajjá lettek Szíria középső sivatagos régióiban.

Március 2-án a vahhabita terroristák helyi juhászok egy csoportját támadták meg Rahdzsan település közelében, Hama tartomány keleti részén. Több szíriai médiaforrás szerint a rettegett gyereklefejező terroristák több, mint 400 birkából álló nyájra vetettek szemet.

Az ISIS terroristák juhászokra nyitottak tüzet, akik közül két főt gyilkoltak meg és három másikat megsebesítettek, miután elmenekültek a helyszínről a nyáj egy részével.

A Szíriai Nemzetvédelmi Erők helyi tagjai a rajtaütést követően érkeztek a helyszínre. A nemzetvédelmisek a közeli kórházba vitték a megsebesült juhászokat.

Nem ez volt az első ilyen támadása a bujkáló ISIS terroristáknak. Az elmúlt évben hasonló támadásokat jelentettek Rakka tartomány déli részéről, valamint Deir Ezzor tartomány nyugati területeiről.

A Szíriai Arab Hadsereg, a Nemzetvédelmi Erők és más kormánypárti paramilitáris egységek, az Orosz Légierő masszív tűztámogatásával súlyos veszteségeket okoztak az elmúlt két hónap során a megszálló ISIS terrorszervezet sejtjeinek az ország középső sivatagos régiójában.

Az ország középső régióiban bujkáló ISIS terroristák egyre elkeseredettebbek a súlyos technikai és személyi veszteségeik, erőforrások hiánya miatt, amelyet a szíriai katonai csapások és a zord időjárás okoz.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Forrás: South Front katonapolitikai honlap)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑