Cadmus fordítás Cadmus

42 vahabita terroristát végeztek ki Irakban (képek)

Kivégeztek 42 vahabita iszlamistát terrorizmus vádjával az Irak déli részén található Násziríja város egyik börtönében – közölte hétfőn az iraki igazságügyi minisztérium.

Násziríja a székhelye a dél-iraki Dzikár kormányzóságnak, amelynek területén szeptember közepén egy hármas merényletben legalább 60 emberrel végeztek és 80 embert megsebesítettek ismeretlen támadók. A merényleteket szinte azonnal az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára. Az Iszlám Állam szunnita szélsőségesei eretneknek tartják a síitákat.

A síita többségű Dzikár kormányzóságban, ahol egyébként alapvetően jó közbiztonság, ezt követően felerősödtek azok a hangok, amelyek keményebb hatósági fellépést és bírósági eljárást szorgalmaztak a vahabita  iszlamistákkal szemben.

Az iraki hadsereg az idén már számos fontos területet visszafoglalt a dzsihadista szervezettől Irak-szerte, megfigyelők szerint az egyre kisebb területeket ellenőrzése alatt tartó vahabita szélsőségesek ezért egyre inkább gerilla-hadviselésre térnek át, és területi veszteségeiktől függetlenül továbbra is nagyszámú áldozatokkal járó merényleteket hajtanak végre az országban.

Orientalista.hu

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑