Cadmus fordítás Cadmus

A Facebook leszedte az etióp miniszterelnök posztját “erőszakra való felbujtás” miatt

2021. 11. 07.

A Facebook leszedte Etiópia miniszterelnökének egy posztját “erőszakra való felbujtás és támogatás” miatt, miközben a diplomaták fokozták a tűzszünetre való törekvést az ország egy éve tartó polgárháborújában – közölte a Liner.hu.

Abiy Ahmed, a 2019-es Nobel-békedíj nyertese, Etiópia miniszterelnöke vasárnap egy Facebook-bejegyzésben adott hangot a tigréi felkelőkkel szembeni ellenszenvének, azt írva, hogy “eltemeti” kormánya ellenségeit. A Facebook tulajdonosa, a Meta csütörtökön közölte, hogy eltávolította a bejegyzést, mivel erőszakra bujtotta fel az etióp lakosságot.

“Miközben az Etiópiában zajló konfliktus fokozódik, elkötelezettek vagyunk amellett, hogy segítsük az emberek biztonságát, és megakadályozzuk a konfliktusokat platformjainkon keresztül.

Tudomásunkra jutott az etióp miniszterelnök egyik posztja, és eltávolítottuk azt, mert megsértette az erőszakra való felbujtás és támogatás elleni irányelveinket. A Metánál eltávolítjuk a közösségi normáinkat sértő tartalmakat, függetlenül attól, hogy kiről, vagy kikről van szó” – közölte a vállalat.

Abiy kormánya kedden rendkívüli állapotot hirdetett, mivel a tigréi erők azzal fenyegetőztek, hogy Addisz-Abeba felé nyomulnak előre. A Guardian értesülései szerint a TPLF szóvivője szerdán közölte, hogy csapatai már az Amhara államban lévő Kemise városában vannak, mintegy 320 kilométerre a fővárostól.

Liner.hu

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑