Cadmus fordítás Cadmus

A háború kezdete óta több mint 13 millió szíriai kényszerült elmenekülni

2021. 03. 12.

A háború 2011-es kezdete óta több mint 13 millió szíriai kényszerült elmenekülni az országból, ez becslések szerint a lakosság több mint 60 százaléka – közölte az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatala (OCHA) pénteken.

Az OCHA szerint 6,6 millió szíriai külföldön keresett menedéket, 6,7 millióan viszont az országon belül menekültek el otthonaikból a harcok elől.

A lakosság szenvedései nem enyhülnek, a szíriai gazdaság összeomlásával az élelmiszerárak és ezzel az éhezők száma az országban rekord magasságokat ért el.

A Világélelmezési Program (WFP) februárban közzétett jelentése szerint a szír lakosság csaknem kétharmadának nem biztosított az élelmiszer-ellátása.

Az ország 12,4 millió polgára, vagyis a lakosság 60 százaléka nem jut elegendő táplálékhoz. A dokumentum szerint ezzel újabb csúcspontot ért el a rászorulók száma a háború sújtotta államban.

Az éhínség legfőbb oka az Egyesült Államok és az Európai Unió által elrendelt szankciók amivel a szíriai vezetést akarják térdekényszeríteni, viszont legnagyobb elszenvedői a háborútól elszegényedett civil lakosság.

MTI nyomán

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑