Cadmus fordítás Cadmus

A megszálló amerikai hadsereg csapást mért egy szíriai fegyverraktárra

2023. 11. 09.

Az Egyesült Államok szerdán csapást mért egy szíriai fegyverraktárra, a művelet válasz a térségben állomásozó amerikai katonák elleni támadásokra – közölte Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter.

A gázai háborúval összefüggésben megszaporodtak amegszálló amerikai hadsereg elleni támadások Szíriában és Irakban, miközben az Egyesült Államok katonai támogatást nyújt a cionista rezsimnek.

“Az amerikai katonai erők önvédelmi csapást mértek egy kelet-szíriai telephelyre, amelyet az Iráni Forradalmi Gárda és a hozzá kapcsolódó csoportok használnak” – derült ki a Pentagon vezetőjének közleményéből.

“Ezt a csapást két amerikai F-15-ös (típusú) repülőgép hajtotta végre egy fegyverraktár ellen” – tette hozzá a tárcavezető. A katonai akció válasz volt az amerikai személyzet ellen Irakban és Szíriában elkövetett támadássorozatra, olyan támadásokra, amelyeket az Irán-barát erőknek tulajdonítottak.

Két héten belül ez volt a második amerikai megtorló csapás Szíriában.

Helyi források szerint kilenc, Irán által támogatott csoportoknak dolgozó ember halt meg az Irán-barát csoportok által használt helyszínekre mért amerikai csapásokban a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban.

MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑