Cadmus fordítás Cadmus

A nigériai Lagos államban zavargások törtek ki, felgyújtottak 11 rendőrőrsöt

2020. 10. 23.

Legkevesebb 11 rendőrőrsöt gyújtottak fel a nigériai Lagos szövetségi állam területén az elmúlt két napban kitört zavargások alatt, két rendőrt meggyilkoltak – közölte csütörtökön az állam szóvivője, Muivah Adjobi.

A helyi Vanguard című lapnak nyilatkozva azt mondta, hogy a “banditák” a hatósági erőszak elleni tiltakozások örvén agyonlőttek két rendőrt, többet megsebesítettek. Tizenegy rendőrörsöt feldúltak és kifosztottak, majd felgyújtottak, de nem kímélték a rendőrségi járőrkocsikat sem.

Muivah Adjobira hozzátette, hogy a támadások nem korlátozódnak a rendőrségi létesítményekre.
Október 20-án és 21-én három bankfiókot raboltak ki, sok pénzt vittek el. Üzeleteket, bevásárlóközpontokat, egészségügyi létesítményeket, lakóházakat is rombolnak, fosztogatnak – tette hozzá.

Az ország legsűrűbben lakott államában szerda óta tartanak tiltakozások a rendőrségi brutalitás ellen, egyes tüntetők fosztogatnak is, annak ellenére, hogy a területen szerdától kijárási tilalom van érvényben. Az állam kormányzója, Babajide Sanwo Olu szerdától elrendelte, hogy az állami intézmények szüntessék be a munkájt 72 órára.

Szerdán Lagosban, az ország legnagyobb városában felgyújtották az ország kikötőit felügyelő hivatal épületét, továbbá két tévéstúdiót, egy buszpályaudvart, illetve a kormányzó édesanyjának otthonát. Fegyveresek törtek be a Nation című országos újság szerkesztőségi épületébe, számítógépeket raboltak el, majd az újságírókat bezártak, és felgyújtották a szerkesztőséget. Csak nagy nehézségek árán sikerült kimenekülniük az égő épületből.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑