Cadmus fordítás Cadmus

A palesztin elnök is részt vett a betlehemi karácsonyi misén

2017. 12. 25.

A Születés templomában prédikáló érsek kerülte a politikai kijelentéseket, de felelősségteljes döntésekre szólította fel a politikusokat.

Megtelt az éjféli misére Betlehemben a Születés temploma, az ünnepi szertartáson a palesztin elnök, Mahmúd Abbász is résztvett.

Az éjféli misét Pierbattista Pizzaballa érsek celebrálta. A jeruzsálemi latin pátriárka apostoli adminisztrátora is elutasítja az amerikai döntést, de prédikációjában igyekezett távol maradni a politikai kijelentésektől:

“Azokhoz szólunk, akik a jövőnkről döntenek. Ma az emberek jobban függenek döntéseiktől, mint valaha. A számos múltbéli csalódás és napjaink sérelmei ellenére a politikai döntéshozók elszántsággal tehetnek azért, hogy ne foszoljon szerte a jövőkép.”

– mondta Pierbattista Pizzaballa érsek.

Bár a Születés temploma zsúfolásig megtelt az ünnepi szertartásra, a ciszjordániai városba a szokásosnál kevesebb keresztény zarándok érkezett az elmúlt hetek összecsapásai miatt.

Gyakran tört ki erőszak az izraeli katonák és a feldühödött palesztin tüntetők között, akik az ellen tiltakoztak, hogy az Egyesült Államok Jeruzsálemet izraeli fővárosként ismerte el. A keresztényeknek, a muzulmánoknak és a zsidóknak egyaránt fontos szent helyeik vannak Jeruzsálemben.

Orientalista.hu – Euronews

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑