Cadmus fordítás Cadmus

A PayPal kizárja a szolgáltatásából a palesztinokat

Palesztin aktivisták azzal vádolják a PayPalt, hogy a fintech negatívan diszkriminálja az Izrael által megszállt Ciszjordániában és Gázai-övezetben élőket, mert nem engedélyezi, hogy a bankszámlájukat hozzákapcsolják a digitális platformhoz – írta meg a Portfolio.hu.

A PayPalra a palesztinoknak égető szükségük lenne, hiszen az óriási munkanélküliség (Ciszjordánia – 17%, Gázai övezet – 48%) mellett sokan online vállalkozásokból próbálnak megélni és a növekedéshez szükségük lenne a fizetési szolgáltató márkaismertségére és a nemzetközi e-kereskedelemben való beágyazottságára.

A PAYPAL MINDEKÖZBEN TELJES ÉRTÉKŰ SZOLGÁLTATÁST NYÚJT A CISZJORDÁNIÁBAN ÉLŐ IZRAELI TELEPESEK SZÁMÁRA.

A helyi vállalkozók arról számoltak be, hogy többször vesztettek már vásárlókat azért, mert nem tudtak fizetéseket fogadni PayPalon keresztül.

Eközben a palesztin pénzügyi világ, úgy tűnik, kezd megtisztulni, ugyanis a Palesztin Pénzügyi Hatóság, amely a Palesztin Nemzeti Hatóság alá tartozó szervezet, arra törekszik, hogy megtisztítsa az online fizetéseket a pénzmosási ügyletektől és a pénzügyi csalásoktól. Ehhez a nemzetközi pénzügyi felügyeleti hatóság a Financial Action Task Force ajánlásait is figyelembe veszi.

A PayPal egyelőre nem kommentálta az esetet.

Portfolio.hu, Reuters

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑