Cadmus fordítás Cadmus

A Szíriai Arab Hadsereg tovább halad előre Dél-Aleppoban

2016. 09. 13.

A Szíriai Arab Hadsereg hétfőn folytatta az előrenyomulást Aleppo városának déli szektorában, megtámadva az 1070. számú lakónegyedet (Hamdanijeh került lakótelepe, annak is a déli sávja) és Al-Amarijah körzetét.

A Tigris Alakulatokkal és a Liwa Al-Kudsz (Jeruzsálemi Dandár) palesztin paramilitáris egységgel az élen, a Szíriai Fegyveres Erők megrohamozták az Al-Amarijah körzet keleti szektorát, elfoglalva számos épülettömböt a Dzsaish Al-Fatah (“Hódítás Hadserege”) vahhabita terrorista koalíció fegyveresei elleni kemény harcban.

Egy dél-aleppoi katonai forrás szerint a Szíriai Fegyveres Erők az elmúlt 72 órában képesek voltak elfoglalni az Al-Amarijah körzet területének 40 százalékát, így valamivel több mint a fele maradt még a dzsihádista fegyveresek ellenőrzése alatt.

Eközben az 1070. számú lakónegyedben a Szíriai Fegyveres Erők tovább támadták a Dzsaish Al-Fatah terrorista koalíció ellenőrzése alatt maradt épülettömböket és a Hikmah Iskola területét.

Eddig újabb területi nyereségről nem érkezett hír; azonban úgy tűnik a műveleteknek nincs vége, az országszerte kihirdetett tűzszünet ellenére.

(Megjegyzés: A Dzsasih Al-Fatah szövetség túlnyomó része az Al-Kaidához tartozó Dzsabhat Fateh Al-Sham terrorszervezetből, ami nem része az egyezménynek, és a szaúdiak által létrehozott és pénzelt Harakat Ahrar Al-Sham/Iszlám Frontból áll.)

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑