Cadmus fordítás Cadmus

A szíriai kormányerők tagadják, hogy elhagynák az Afrin térségbeli harcteret

2018. 02. 21.

– A Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF) egyik észak-aleppoi kormány hű katonája kedden éjszaka arról számolt be az Al-Masdar hírújságnak, hogy a hírek hamisak, amelyek szerint a szíriai nemzetvédelmiek elhagynák a Kurd Népi Védelmi Bizottságokat (YPG) Afrin körzetében.

A Nemzetvédelmi Erőkben szolgáló forrás hozzátette, hogy ha bizonyos alegység el is hagyta Afrint, valószínűleg átmenetileg történt, mert a legtöbb katona a kormányerők ellenőrzése alatt lévő észak-aleppoi Al-Zahra és Nubl településekről érkezett.

A szíriai nemzetvédelmiek Al-Zahraból és Nublból származó sok katonája szoros kapcsolatot ápol a Kurd Népi Védelmi Bizottságok (YPG) afrini harcosaival, mert a kurdok látták el őket a szükséges segítséggel a vahhabita terrorszervezetek (az Al-Kaida/Al-Nuszra/FSA) 2013-2016 közötti ostromzára idején.

A Szíriai Nemzetvédelmi Erők (NDF) Al-Zahra és Nubl településekről való katonái kezdetben már kérték a kormánytól a Kurd Népi Védelmi Bizottságok megsegítését Afrinban, amikor török támogatású, megszálló vahhabita terrorszervezetek először támadtak Afrin körzetére január 20-án.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Al-Masdarnews)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑